Holocaust-trauma

24 september 2021


Deze column is een vervolg op die van gisteren. Een poging om alles in perspectief te zetten.

 

Aanloop

In de vorige column haalde ik een tweet aan van Thierry Baudet. Volgens bepaalde Joodse organisaties en politici, uiteraard met getrainde persmuskieten in wolken er omheen, ontkende hij daarmee de holocaust, omdat hij aanhalingstekens gebruikte. Nu ga ik daar niet opnieuw over schrijven, want dat deed ik al in deze column. Daarin maak ik duidelijk dat er geen sprake is van ontkenning.

 

Toch wil ik wel even inhaken op dat "ontkennen" van de holocaust. Tenslotte zijn veel mensen beschadigd en getraumatiseerd door die verschrikkelijke gebeurtenissen. Ook nu nog. Op geen enkele manier wil ik bagatelliseren wat het Bijbelse volk van God is aangedaan. Het was een satanische aanval op miljoenen mensen, die gepland en totalitair uitgevoerd werd. Ik voel dan ook geen enkele negatieve gedachte tegen mensen die daardoor fel reageerden op een verkeerd begrepen tweet. Een getraumatiseerd mens wordt getriggerd. Of dat nou een terechte trigger was of niet.

 

Triggers

Nou ken ik van zeer nabij en ook persoonlijk de gevolgen van trauma's. Ze zijn vaak onuitroeibaar en kunnen op de gekste momenten je leven op zijn kop zetten. Ik zal nooit makkelijk denken over een trauma! Bovendien is ieder trauma uniek. Zelfs binnen bepaalde soorten. Ieder mens reageert anders op trauma's en juist dat maakt behandeling en verwerking zo vreselijk moeilijk. Seksuele trauma's, religieuze trauma's, oorlogstrauma's, rampentrauma's, trauma's door mishandeling of verwaarlozing en ga nog maar even door: ze kunnen verschrikkelijk huishouden in een mensenleven!

 

Een trigger is een kleine gebeurtenis, een woord of tekst, een opmerking, een plaatje of wat dan ook: iets dat het trauma ineens weer naar boven roept en soms leidt tot een ware hel en heftige, soms onbeheersbare reacties. Het Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) kan niet worden weggewuifd met een "get over it". Het is een serieuze en soms dodelijke aandoening! Feit is dat heel veel mensen niet eens begrijpen wat een trauma in een mensenleven kan aanrichten. Dat is misschien ook wel de reden waarom trauma's vaak misbruikt worden om bepaalde politieke doelen te bereiken, zoals het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen.

 

Joden

Nu even terug naar de column van gisteren...

Natuurlijk zijn de Joden getraumatiseerd over de gruwelen van de holocaust en de aanloop ernaartoe. Geen weldenkend mens zal dat wegwuiven! Als gelovig mens zie ik de Joden bovendien als Gods volk in de Bijbel, wat  ze een speciale plek geeft in mijn hart. Maar het moet niet zo zijn dat dit in de weg staat van een discussie over hoe de wereld nu op dit moment in elkaar zit!

 

Ja, ze hebben enorm geleden en sommigen doen dat nog steeds, maar vergeet niet dat er veel meer slachtoffers waren! Het is geen vrijbrief om - zoals nu bv. in Israël gebeurt-  zelf mensen buiten te sluiten en te vervolgen om bijvoorbeeld een andere mening over vaccinatie of geloof. Het geeft geen recht om een verbod te eisen op de mogelijkheid om vergelijkingen te maken met de periode in aanloop naar WO2. Ze hebben recht op erkenning van wat ze is aangedaan, erkenning voor hun lijden en wat er destijds gebeurde, maar ze moeten ook respect en begrip hebben dat mensen de ontwikkelingen in ons land zien als een nieuwe aanzet tot discriminatie, buitensluiting, haatzaaien en vervolging. In de jaren dertig kwamen er maar bitter weinig mensen op tegen vergelijkbare maatregelen.

 

Dictatuur

Ook miljoenen Russen, Amerikanen, Nederlanders, Engelsen, Fransen, Afrikanen, Aziaten, Zigeuners en nog veel meer mensen kwamen om in die oorlog, niet alleen om hun ras of land, maar ook om hun geloof of religie. Niemand kan zeggen dat deze mensen geen deel uitmaken van de hel van WO2 en de jaren daarvoor. Daarom is het niet juist om steeds maar op één groep slachtoffers te wijzen. Daarom is het belangrijk om te mogen wijzen op parallellen in de opbouw naar WO2 en de hedendaagse opbouw naar een techno-socialistische controle-dictatuur met uitsluitingspasjes en social credits. Ooit zeiden we allemaal: "Dit mag nooit opnieuw gebeuren!" Laten we dat nooit vergeten!

 

Ontkennen dat dit nu plaats vindt, is net zo verwerpelijk als ontkennen dat het in de jaren 30 zo ging! 

 

Buitensluiten

Het buitensluiten van Joden, Zigeuners, religieuzen en andere bevolkingsgroepen was toen duivels en is dat nog steeds! Het is dictatoriaal en te verwerpen. Dat politici en media meeheulen met dergelijke ontwikkelingen, of hun hoofd in het zand steken, is ook niet nieuw. Destijds kreeg Hitler van veel overheden en ook van de Volkerenbond lang zijn zin om hem maar te vriend te houden en de geschiedenis van een nu nog populaire Nederlandse krant is ook niet bepaald zuiver. Uiteindelijk betaalden miljoenen de prijs van deze laksheid tegen de signalen van buitensluiting, manipulatie en leugens, die leidden tot de bijna ultieme onderdrukking en vernietiging van zoveel mensen, vrouwen, kinderen, mannen ...

 

Toch wordt het bijna verboden om dit te mogen zeggen. Je mag die vergelijking niet maken. Waarom niet? Waarom moeten we appels met peren vergelijken en niet met appels? Waarom mag de waarheid niet gezegd worden? Waarom staan mensen aan de ene kant standbeelden om te trekken van 'foute mensen' uit het verleden en eisen ze genoegdoening voor onrecht van eeuwen terug, maar staan diezelfde mensen om het hardst te schreeuwen dat je niets mag vergelijken met de grote fouten uit het verleden in de jaren 30?

 

Hypocriet

Mensen die getraumatiseerd zijn kunnen er meestal niets aan doen dat ze worden getriggerd. Hen valt niets te verwijten. Maar al die hypocriete hyena's, die selectief kwaad zijn om "onrecht" zolang het maar niet uit eigen kring komt, die valt des te meer te verwijten! Het buitensluiten van mensen dat nu in ons 'vrije' Nederland gebeurt, is net zo verwerpelijk als het buitensluiten van de Joden in de aanloop naar (en tijdens) de Tweede Wereldoorlog! Het is niet hetzelfde, maar wel degelijk te vergelijken. Het is fout en moet worden veroordeeld!

 

Iedereen mag denken wat hij wil en vrijheid van meningsuiting is een mensenrecht. Daarom is het hypocriete gedrag van onze regeringsleiders, de mensen die voor iedere Nederlander zouden moeten strijden en werken, tot op het bot verwerpelijk en schandalig. Ze hoeven het niet eens te zijn met wat Baudet of Van Meijeren zegt, maar de vrijheid van meningsuiting brengt ook een verantwoording met zich mee voor onze regering, namelijk dat je het met die regering oneens mag zijn.

 

Ja, black lives matter, white lives matter en ook Joodse, gele, geregenboogde, gevaccineerde, niet-gevaccineerde en ga maar door lives matter! Ze doen er allemaal toe! Niemand mag zomaar worden buitengesloten! Al die partijen die vol vuur BLM verdedigen zouden net zo fel moeten zijn in het verdedigen van de rechten van niet-vaxxers! Tenminste wanneer ze écht tegen discriminatie zijn! Veroordelen en protesteren tegen het buitensluiten van mensen (letterlijk!) in het sociale leven. Keihard veroordelen dat ze op een terras de toegang wordt ontzegd tot een binnen-wc en maar op een "Hugo" moeten gaan .... nou ja, ik hou me in ...

 

Volksvertegenwoordigers

Ze hebben als gekozen vertegenwoordigers van het volk, inclusief minstens een half miljoen leden of volgers van het Forum voor Democratie en nog meer dan een miljoen andere 'anders denkende' Nederlanders, de morele plicht om te luisteren, respect te tonen voor een andere mening en de discussie aan te gaan. Wat ze nu doen, het zich onbeschoft afkeren, vals beschuldigen, weigeren te luisteren en weigeren het gesprek aan te gaan, is diep verwerpelijk en een regering of politicus onwaardig! 

 

Maar nee, ze komen liever met demonisering, censuur, framing, laster en kwaadsprekerij en een selectieve discriminatie van miljoenen mensen, die van mening zijn dat ze zelf het recht hebben op hun eigen mening en over hun lichaam en eigen leven horen te beschikken. Ze moeten zich diep, heel diep schamen!

 

Tot slot

Ieder mens heeft het mensenrecht om vrij te zijn en zelf te beslissen over zijn lichaam en gezondheid. Buitensluiten van hele bevolkingsgroepen is keiharde discriminatie! Maakt niet uit van welke kleur, ras, geloof of standpunt. Politici die dat niet zien zouden uit een regering moeten stappen en oppositie moeten voeren. Niet dat ze geen eigen mening mogen hebben over dergelijke bevolkingsgroepen, maar als leden van de regering mogen ze daar niet aan toegeven. Ze moeten het hele volk dienen! Zelfs de groepen die ze liever zien verdwijnen dan verschijnen.

 

Mag Wilders tegen immigranten zijn? Mag de Partij voor de Dieren tegen de veehouderij zijn? Mag de CU socialistisch zijn? Mag Volt voor de Europese dictators zijn? Mag D66 er vooral voor zichzelf zijn? Mag het BBB voor de boeren en burgers zijn? Mag het FvD voor vrije mensen zijn? Allemaal JA! Dat mag! Dat heet een vrije mening en daarom hebben we dit politiek systeem. Maar de regering zelf moet er voor al die mensen zijn! Die moet opkomen voor heel Nederland en de Nederlanders!

 

Zout


Rating: 4.952380952381 sterren
21 stemmen