Blog Actueel

Wat is dit voor blog?

We zijn vanaf vandaag (12-9-23) begonnen met een blog.

In deze blog houden actuele ontwikkelingen bijhouden over onze projecten en plannen. Daarnaast willen we persoonlijk (gezouten) meningen geven over actuele ontwikkelingen in de politiek, samenleving en meer. Verder is er ruimte voor muziek, wetenswaardigheden en alles wat we maar kwijt willen, zonder censuur, direct en eerlijk. Een soort dagboek dus. 

Team Zout

17-11-23 | Door ziekte en andere omstandigheden ligt het werk even stil, maar geen zorgen: we gaan zeer binnenkort weer aan de slag!

25-10-23 | Kleine taalcorrectie toegepast in een infotekst. Er wordt nu gewerkt aan vers 5-7 van Genesis 2. We proberen een hoofdstuk af te ronden voordat we het plaatsen, om te voorkomen dat het steeds aangepast moet worden bij nieuwe vertalingen. Het kan dus iets langer duren voordat een nieuw deel verschijnt, maar dan is het wel compleet.

 

24-10-23 | We werken vandaag aan de afronding van vers 1-4 van Genesis 2. De afwijkende vertalingen bij de vers-info zetten.

 

19-10-23 | We hebben wat aanpassingen gedaan in de teksten en de informatie van Genesis 2 vers 1-4. De leesbaarheid is verbeterd en de informatie bijgewerkt. De correcties zijn ook doorgevoerd in de leesversie en de aanvulling onder Genesis 1.

 

18-10-23 | Vandaag zijn vers 1 t/m 4 van Genesis 2 toegevoegd aan zowel de leesversie en de studieversie. Daar deze teksten nog horen bij hoofdstuk 1 hebben we ze ook aan dit hoofdstuk toegevoegd! Mogelijk volgt er nog aanvullende info over verschillende vertalingen. Die wordt later toegevoegd.

 

15-10-23 | Vandaag beginnen we met het aanpassen van de lay-outs van de andere teksten en artikelen. We hebben uiteindelijk gekozen voor de lay-out met een uitleg tussen de verzen in. Dit is zowel geschikt voor PC en mobiel. Om de tekst ook te kunnen lezen zonder de rolmenu's bij de teksten, maken we een aparte leesversie zonder uitleg. Deze versie loopt het gehele Bijbelboek door (al zal het nog een behoorlijke tijd duren voordat de teksten compleet zijn).

 

11-10-23 | We werken momenteel aan een betere lay-out, om de website gebruikersvriendelijker te maken voor zowel mobiel en PC. De software biedt niet voor alles een oplossing, dus we maken er het beste van. Helaas bijten lay-out voor mobiel en die voor PC elkaar. Daar tegenwoordig de meeste lezers een mobiel gebruiken, passen we de lay-out vooral aan voor dat apparaat.

 

6-10-23 | Het werk ligt door omstandigheden even wat stil, maar geen zorgen, zodra de huidige klus geklaard is gaan we verder met de vertaling en artikelen.

 

26-9-23 | De komende dagen gaan we de vertaalde teksten uit het artikel over de Naam van God op hun plek in de vertaling zetten. Exodus 20 vers 7 is gereed.

 

23-9-23 | Vanwege een serieuze ziekenhuisopname van directe familie zullen we even minder actief zijn. We hopen zo snel mogelijk weer verder te kunnen met ons project.

 

21-9-23 | We hebben het nieuwe artikel over de naam van God klaar. Je kunt hem hier lezen!

 

20-9-23 | We zijn bijna klaar met het artikel over de Naam van God. Na een laatste controle hopen we hem morgen online te zetten. Een heel interessant artikel, met daarbij de vertaalde gebruikte verzen uit de Bijbel!

 

15-9-23 | Vandaag werken we verder aan een artikel over de Naam van God. Dit is erg veel werk, dus zal het artikel vermoedelijk begin komende week verschijnen. Na het schrijven van dit -voor de vertaling noodzakelijke- artikel zullen we verder werken aan de vertaling. 

Aanvulling: We hebben de uitleg bij vers 1-2 van Genesis 1 aangepast in verband met het woord 'Elohim' dat hier wordt vertaald met 'God'. Zie de info bij het hoofdstuk voor details.

Verder hebben we een uitvoering van Genesis 1 voor mobiel geplaatst als test.

 

14-9-23 | Op dit moment ligt de vertaling even een paar dagen stil. De vraag welke Naam te gebruiken voor God, is dermate belangrijk dat ik daar eerst verder onderzoek naar doe en dat in een artikel ga zetten. Welke Naam de juiste is en hoe je die omschrijft in de vertaling is uiteraard enorm belangrijk, want alleen al de naam YHVH of YHWH (afhankelijk van welke vertaling je kiest) komt duizenden keren voor in de Bijbel. Beter dus om het meteen goed te doen...

 

13-9-23 | Vandaag wordt er gewerkt aan de eerste vier verzen van Genesis 2. Deze horen eigenlijk nog bij het eerste hoofdstuk, dus we behandelen ze apart van de rest van het tweede hoofdstuk. Hopelijk lukt het nog deze week, maar het vele werk aan de lay-out kan nog roet in het eten gooien. In dat geval wordt het na het weekend.

Aanvulling: deze teksten zijn heel lastig te vertalen, daar er ook zal moeten worden gesproken over de NAAM van God. Dat onderwerp is al eeuwen een heet hangijzer en we willen hier eerlijk en serieus mee bezig zijn. Dit onderwerp is belangrijk voor de hele Bijbel, dus vereist het alle aandacht. Het kan dus zijn dat deze verzen wat later online komen dan donderdag of vrijdag. In deze blog lees je de ontwikkelingen, dus blijf ons volgen!

 

 

12-9-23 | Ik ben begonnen met het aanpassen van de lay-out van de website. Dit zal nog enige tijd in beslag nemen. De hitte van de afgelopen week heeft flink dwarsgezeten. Bij meer dan 29 graden werken is niet echt gezond. De vooruitzichten zijn nu beter, dus we hopen snel weer wat nieuws te brengen.

De rolmenu's, een nieuwe optie van onze websitemaker, zijn echt ideaal. Helaas zijn lettertype en kleur niet aan te passen, maar het is een flinke verbetering ten opzichte van hoe we eerder moesten werken en geeft nieuwe mogelijkheden. Vandaar ook de aanpassing van de lay-out waaraan we werken.

Ik heb ook nog best wat opruimwerk te doen, maar hoop toch enkele uren per dag vrij te kunnen maken voor dit project.


Rating: 5 sterren
1 stem

Reageren

We experimenteren met de optie om te reageren. Reacties worden eerst gecontroleerd voordat we ze plaatsen, dit om spam en onzinnige reacties te blokkeren. Ook reacties met schunnige taal, schelden, discriminatie en andere kwetsend bedoelde inhoud worden niet geplaatst. Het in te vullen emailadres wordt niet zichtbaar geplaatst! 

Vanwege ons kleine team kan het tot enkele dagen duren voordat een reactie zal verschijnen. We vragen daar begrip voor.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.