Kun je leven in een leugen?

14 december 2020, aangepast 17 juli 2023

Als er één woord zou moeten zijn voor deze tijden, dan is het wel het woord 'Leugen'. De wereld van nu lijkt compleet verziekt met dit killervirus, dat veel meer mensen doodt dan 'covid-19'. Hoe kun je leven in een leugen ...?


Mis

Zelfs de meest niet-wakkere propaganda-volgeling in ons land moet nu toch onderhand wel snappen dat er iets niet klopt in deze wereld, van deze coronacrisis en in de landschappen van politiek en media. Je moet wel echt heel blind zijn om ten minste niet aan enkele aanwijzingen te zien dat er dingen mis zijn.

Okay, je kunt denken dat mondkapjes werkten, al is dat allang ontmaskerd. Je kunt en mag ook geloven dat de regering er voor ons is en haar best doet, ondanks de chaos in land en leven. Je kunt zelfs geloven dat de massamedia het echte nieuws brengen, maar dan nog moet je kunnen zien dat er iets niet klopt en dat er geen logica meer is.

 

Absurd

Het lijkt wel een soort collectieve verstandsverbijstering, waarin onze bevolking gillend achter regering, speciaal uitgepikte wetenschappers en de massamedia aan rent, bang om ook maar even te worden geconfronteerd met de realiteit van het aards bestaan. Dat bestaat namelijk uit leed, vrijheid, liefde, leven!

Alles moet ineens worden ingedekt. Nog even en dan mogen we alleen nog met een valhelm en gasmasker over straat, zou je denken. Misschien moeten we de kinderen ook maar meteen inzwachtelen, zodat ze bij een val tijdens het spelen geen wondje oplopen?

Wat het meest opvalt, wanneer je tenminste de ogen opent, is dat de leugen klakkeloos wordt geloofd. Er lijkt bij 90% van de mensen geen besef van waarheid meer te bestaan. De leugen lijkt wel prettiger, betrouwbaarder en beter te volgen. Misschien kost het je vrijheden, maar je weet tenminste dat je in de kudde mag blijven.

 

Is het dan toch waar?

Of zit ik er zelf naast? Is het dan toch waar? Heb ik het al die tijd mis? Een vraag die ook ik mijzelf steeds moet stellen om overeind te blijven in deze schijnwereld, die door de media en politiek is geschapen. De stortvloed aan negatieve berichten laat niemand ongemoeid. Wakker blijven is lastiger in een schommelende trein of zoemende bus, dan wanneer je vrij rond loopt.

 

Gelukkig weet ik beter. Ja, er bestaan coronavirussen. Er zijn er zelfs vele en die slaan meestal toe in dezelfde tijd van het jaar, net als de griep. De ene keer zwaarder dan de andere. Daar hebben we als mens al eeuwen mee te maken. Soms gaan er ook mensen dood als gevolg van een besmetting. Meestal mensen die oud of zwak zijn, of lijden aan andere zeer ernstige kwalen. De leugen was dat in de covid-19 periode die variant de oorzaak was!

 

De griep was ineens verdwenen en dezelfde groep mensen die anders onder de griep waarschijnlijk zou zijn bezweken, werd ineens covid-19 slachtoffer. Gaat er nu een belletje rinkelen?

 

Het is natuurlijk triest wanneer mensen overlijden, zeker aan dit soort ziektes. Maar is is natuurlijk. Het is hoe het leven kan lopen. Het is de realiteit van ons bestaan dat je ooit dood gaat. Vaak is een griep of coronavirus niet de oorzaak, maar het zetje na. Daar kun je jezelf bijna niet tegen beschermen. Wellicht kun je dat moment wat uitstellen, maar het onderliggend lijden blijft je afbreken en uiteindelijk is het over. Hard, maar waar.

 

Waarheid

De waarheid is hard, maar ook rechtvaardig en betrouwbaar. De waarheid inzien betekent dat je ogen helder staan, dat je beseft dat er meer is dan dit bestaan, de NOS of SBS6 en de ochtendkrant. De waarheid maakt je duidelijk dat je werk van je leven moet maken!

Niet jezelf kapot werken, maar er uit halen wat er in zit. Genieten van wat je hebt en je leven waardevol en zinvol maken. Zorg voor die zieke inplaats van er bang voor te zijn en hem te mijden. Verdiep je eens in wie ons heeft gemaakt. Ontspannen in de realiteit dat je niet alles van tevoren weet, maar wel dit moment hebt en er een reden voor je bestaan is. Je bent er niet voor niets!

 

Gooi leugens af

Je kunt gewoon zelf eens wat dieper onderzoeken of het wel allemaal klopt wat je hoort. Sterker nog: dat is de enige manier om leugens te ontmaskeren. Wie serieus zoekt naar de waarheid en die ook echt wil kennen, zal hem zeker vinden! Of dat nou gaat over je geloof of over wat je allemaal wordt verteld.

 

Ik roep niet op tot geweld. Dat lost niets op en brengt alleen maar meer chaos. Ik roep op tot denken, tot onderzoek en tot het ontwikkelen van een realistische kijk op deze verknipte maatschappij. Iets in ons mensen roept steeds op tot rebellie, ook in deze situatie. Maar rebellie op zichzelf is niet wat we nodig hebben, Wat we echt nodig hebben is kennis van de waarheid. De integriteit en de moed om uit te spreken wat we zien.

 

Het is juist het oorverdovend zwijgen van de meerderheid dat de macht in handen speelt van degenen die willen heersen. Degenen die de echte touwtjes in handen hebben en regeringen en media als poppetjes laten dansen op de maat van hun eigen religie.

 

Kun je leven in een leugen?

Nee, ik denk niet dat je kunt leven in een leugen. Je kunt bestaan in een leugen, maar leven kun je alleen in de waarheid. Bestaan in een leugen is constant een druk op je schouders voelen, ergens een vijand weten en schrikken van ieder nieuw angstbericht.

 

Leven in de waarheid is je niet verstoppen voor het onbekende, maar het onderzoeken. Weet je wat, wie en waar je vijand is, dan kun je maatregelen nemen en hoef je niet bang te zijn dat je wordt verrast. Misschien is niet alles leuk wat je meemaakt, maar je weet tenminste wel dat je leeft en waar je mee te maken hebt.

 

Echt leven is leven in de waarheid!

 

Zout

 


Rating: 4.7777777777778 sterren
18 stemmen