Apartheid

28 september 2021


Het is een feit: Nederland kent nu "Apartheid". Een term die enkele decennia terug stond voor een dictatoriaal bewind in Zuid-Afrika, waarin "blanken en zwarten" geen gelijke rechten hadden. Nu is de term terug en wel in ons (ooit) eigen kikkerlandje. Artiesten worden verguisd, restaurants gesloten en mensen met hoge nood worden geweerd uit toiletten. Kan het nog gekker?

 

Staatssecretaris

Dat we toch echt in een soort dictatuur leven werd deze week weer eens bewezen: staatssecretaris Keijzer werd op staande voet ontslagen omdat ze twijfels uitte over de coronapas, het ultieme controleapparaat van een overheid die echt alles van zijn bevolking wil weten. Ik heb eerlijk gezegd geen enkel idee waar zij verder voor staat, maar alleen al het feit dat je binnen de regering geen eigen mening mag hebben is iets dat je vooral bij onderdrukkende overheden tegenkomt.

 

Helaas zit dit niet alleen in de nog steeds demissionaire maar compleet machtshongerige regering, maar ook in de samenleving zelf. Kijk maar naar de reacties van de band van Douwe Bob, die weigert op te treden wanneer er om een coronapas wordt gevraagd. Volkomen terecht overigens en mijn respect heeft hij! Maar zijn band breekt wel met hem, want die willen liever de centen dan hun vrijheid en die van anderen. Een typisch voorbeeld van trieste volgzaamheid om wille van de poen. 

 

Dwangmiddel

Nu valt er natuurlijk wel wat meer over te zeggen. Deze mensen hebben ook zware tijden achter de rug en ik kan me voorstellen dat een stapel rekeningen je tot keuzes dwingt die je eigenlijk liever niet zou maken. Zo moeten restauranthouders die helemaal niet willen controleren, toch die apartheidspas vragen omdat ze anders gewoon failliet gaan. De Bruls en consorten sluiten anders gewoon je tent en reken dan maar niet op 'coronasteun' hoor! Noodgedwongen moeten ze dan wel meewerken, want de undercover-volksverlakkers komen je wel checken.

 

En dan hebben we onze 'el Minister Presidento' en zijn adjudant, die de rug toekeren naar mensen die de waarheid spreken en lastige vragen stellen. En maar zeggen dat er geen dwang of drang gebruikt zal worden. Over huichelaars gesproken ...

 

Natuurlijk is die pas een dwangmiddel, niet eens een drangmiddel. Het maakt van ons land een land dat zucht onder apartheid! Okay, de spuit wordt (nog) niet verplicht in je arm gepompt en dus is het geen dwang, zou je zeggen. Maar wanneer je bij weigering je huis kunt kwijtraken, je inkomen, je gezin en alles wat je in jaren hebt opgebouwd, dan is dat wel degelijk dwang. Indirecte dwang. Je staat met je rug tegen de muur en kunt niet anders meer. Dat is verwerpelijk tot op het bot!

 

Restaurant

Niemand is verplicht om naar een restaurant of bioscoop te gaan. Dat is een feit, tenzij je er werkt. Mensen daarvan uitsluiten zou je dan ook kunnen zien als drang en geen dwang, zo van: je wilt uit kunnen gaan, dan moet je die spikes in je laten spuiten. Niet zeuren. En dan zijn er altijd die dwaze schapen die bléren: "en anders laat je je toch gewoon testen?"

 

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om voor een bankje koffie, een maaltijd, een filmpje of een wc-bezoek een staaf in je kop te laten rammen, waarbij je ten eerste al kunt spreken van binnendringen in je lichaam en ten tweede niet weet wat er eigenlijk op die staaf zit. Je ziet dat die schapen al helemaal meegaan in die testmaatschappij.

Ze vragen zich niet af wie uiteindelijk al die tests gaat betalen (de bevolking) en al helemaal niet of er ook nog maar enige logica zit in het afdwingen van een test, die bewezen uiterst onbetrouwbaar is. En zelf kunnen ze net zo goed 'dat virus' met zich meedragen de kroeg in ...

 

Nee, testen is geen vrijwillige handeling. Niet wanneer je anders niet naar je werk mag of wordt buitengesloten van het sociale leven. Dat is opnieuw dwang en geen drang. Het is een dictatoriaal besluit dat burgers onder psychische druk zet om een medische handeling te ondergaan en dat mag niet volgens de Grondwet en volgens de mensenrechten! Iemand dringt tegen jouw wil je lichaam binnen met een hulpmiddel. Dat voelt als aanranding of erger.

 

Seks, drank en vaccins

Net als de eis dat seksuele handelingen alleen zijn toegestaan met wederzijds goedvinden en boven een minimum leeftijd, zou de eis moeten zijn dat medische tests en vaccinaties ook alleen zijn toegestaan met wederzijds goedvinden en boven een minimum leeftijd. Zo zijn kinderen blijkbaar tot hun 18e niet in staat om te bepalen of ze alcohol willen drinken of sigaretten kopen, maar wel om te kiezen voor een mogelijk dodelijk vaccin, dat ook nog eens vele -soms blijvende- bijwerkingen kent voor een ziekte waar ze bijna nooit last zullen hebben. En ze hoeven het niet eens aan hun ouders te vragen! Hoe ziek is dat?

 

Even wat teksten uit onze Grondwet, waaraan de overheid zich zou moeten houden! (vet toegevoegd)

 

Artikel 1: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

 

Artikel 11: Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.

 

Die tekst "behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen" gaat niet op voor een ziekte met een sterftecijfer vergelijkbaar aan de griep, laat staan voor het bezoeken van een wc of het drinken van een biertje in de kroeg. Het zou ook niet mogen opgaan in geval van complete incompetentie van de overheid om te zorgen voor goede voorzieningen en personeel in de ziekenzorg.

 

Apartheid

Leven we nu in een land met apartheid? Ja! Absoluut! Dat ontkennen is je ogen sluiten voor de waarheid, zoals al zoveel politici, burgers en wetenschappers doen. Wat Nederland nodig heeft is vrijheid, de vrijheid om samen te genieten van het leven en onze maatschappij opnieuw op te bouwen volgens die oude principes. Niet volgens de 'Build Back Better' techno-dictatuur van het World Economic Forum, de WHO of de farmaceutische industrie.

 

Zolang niet gewoon iedereen deel mag nemen aan het gehele sociale leven, zonder onzin van testen, apartheidspasjes of armbandjes om je status te bewijzen, is er sprake van een apartheidsregime, dat onder leiding staat van een falende, onderdrukkende en niet langer gekozen overheid. Apartheid dus!

 

Buitensluiten

Zijn we op weg naar een samenleving zoals in de films van de Hunger Games? Waar ieder zijn verplichte plekje krijgt en een selecte groep bepaalt wie leeft en wie sterft? Waar het volk alleen een noodzakelijk kwaad is om hen van luxe en macht te voorzien? De parallellen worden steeds groter.

 

Laten we hopen dat het zover niet komt en dat de bevolking haar verstand terugkrijgt en kiest voor leven in sociaal contact, politici die niet meelopen aan de leiband van de macht en Big Pharma en kiezen voor menselijkheid boven technoterreur. Het is nog niet te laat!

 

Zout


Rating: 4.7222222222222 sterren
18 stemmen