Acteurs

9 oktober 2021 - aangepast 5 augustus 2022


In the spotlight

Daar stonden ze dan weer, de acteurs in 'onze' Tweede Kamer. Netjes op hun beurt hun riedeltje af te spelen, geoliede uitspraken, gespeelde verontwaardiging en het gedraai van de mensen aan het roer. Leven we in een klucht? Of is het meer een tragedie? Wat is dit voor theater? Even wat mijmeren op een vroege zaterdagmiddag ...

 

Het maakt niet uit welk debat je aanzet: telkens weer wordt dezelfde groep toneelspelers uit de kast getrokken om ons voor te houden dat we worden geregeerd door echte mensen, die door ons gekozen zijn en er alleen maar zijn om hun volk en kiezers te vertegenwoordigen. Integere lui, die staan voor hun idealen en achterban. Niets is echter minder waar! Meestal is allang beslist hoe de uitkomst zal zijn en voeren ze vooral een toneelstuk op, om het idee te geven dat ze echt om ons geven.

 

Er zullen uitzonderingen zijn, kijk bijvoorbeeld eens naar de verfrissende directheid van Gideon van Meijeren (FvD),  die op elke aanval of vraag een passend en scherp antwoord heeft. Enkele anderen lijken ook echt hun idealen te volgen en staan voor wat ze verdedigen, maar het is een minderheid. De meeste wolven huilen mee met de grote leider.

 

Eerlijk

Ben ik nu aan het oordelen? Zet ik mensen in een slecht daglicht? Of geef ik gewoon een kritische recensie op een matig en saai toneelstuk van een oude, wat seniele toneelschrijver? Het script komt overduidelijk van ene meneer Schwab, van productiebedrijf WEF. Het World Economic Forum produceert aan de lopende band van dit soort slechte drama's. Vooral geïnspireerd door vage mystiek, zoals 'moeder aarde', milieuspoken, zeegoden, zonnegloed en windgeesten. Volgens Mark Rutte kijkt Klaus Schwab naar al onze voorstellingen, eh ... debatten! En die andere toneelschrijvers, van bedrijven als OMT, WHO en VN, komen waarschijnlijk van dezelfde slechte leerschool.

 

Nee, ik wil niet oordelen. Dat doet God later wel. Misschien menen ze het echt en misschien hebben ze zelf niet door hoe ze worden bespeeld. Dat zou dan natuurlijk wel helemaal triest zijn, want waarom zitten ze überhaupt in onze regering wanneer ze zelfs dàt niet kunnen onderkennen. Feit is dat ze totaal ongeloofwaardig zijn geworden en gewoon zouden moeten opstappen. Niet dat het daarna veel beter wordt, maar dan zien we in ieder geval weer eens andere acteurs en wie weet komt er wel een verademende verrassing uit voort.

 

Boeeeehhh!

Het idee alleen al dat er na al die schandalen en al dat vernietigende wanbeleid nu opnieuw een kabinet Rutte dreigt te komen, is ronduit absurd! Het lijkt dus toch meer op een horrorshow dan een drama. En anders komt er een vrouwelijke variant van, of nee, dat mag ik natuurlijk niet zeggen want het woord 'vrouwelijk' kan tegenwoordig verkeerd worden uitgelegd, is niet genderneutraal en ik heb soms ook zo mijn twijfels over bepaalde personen ...

 

Al met al zijn we dagelijks getuige van een soap die zijn weerga niet kent. Nog nooit zo'n slechte show gezien! Boehhhh!!!  En dan te bedenken dat wij betalen voor die onzin. Ze worden met zware subsidie uit de belastingen van het volk betaald, maar stelen er nog zoveel mogelijk bij, zoals door de absurd hoge belasting op de gasprijs en benzine. Allemaal om hun onzinnige projecten te betalen, zoals de gevaarlijke vaccins, totaal onzinnige klimaataanpak en de apartheidpas. Het zijn graaiers van het onzuiverste water! En als ze er dan eindelijk uitgeschopt worden ligt hun bonusbaantje al op ze te wachten. Okay, de enkele goeden en oprechten buiten beschouwing gelaten.

 

Verontwaardiging

En dan die walgelijke vertoning van verontwaardiging en het negeren wanneer iemand eens de waarheid spreekt en de vinger op de zere plek legt. Met de rug naar iemand toe gaan zitten waar je bang van bent (Rutte en de Jonge voor Baudet), of op je telefoontje spelen wanneer je kritisch (in dit geval door Kuzu van Denk) wordt toegesproken: het houdt niet op. Ze hebben écht schijt aan alles wat niet past in hun verwaande machtsdenken. Ze achten zich boven de wet en zeker boven de bevolking, die er alleen is om bang te maken en te manipuleren en onderdrukken.

 

Ik weet het ineens! Het is me duidelijk geworden wat dit is, dit is een poppenspel! Met mensen als Klaus Schwab, Bill Gates, Soros, de EU, de WHO en VN die aan de touwtjes trekken! En de stemmen worden ingesproken door Rutte (Pinocchio), de clown (De Jonge met zijn HUGO-dixies) en de heks (ik zal geen namen noemen). De kamerleden die meewerken met de show zijn de raven en kraaien (of moet ik ganzen en eenden zeggen?) en de échte critici binnen de Kamer zijn de kinderen die 'moeten worden toegesproken en beleerd'.

 

Gelukkig zijn er onder die kinderen een aantal heel pientere, slimme en eerlijke jongens en meisjes die niet alles geloven wat zich in de poppenkast afspeelt en nog hun eigen mening geven.

Laat maar zakken, dat doek!

 

Zout


Rating: 4.72 sterren
25 stemmen