Home » Info & contact

Over ons project en doelen

3 september 2020, update 27-9-21


De Gezouten Waarheid  is een project met twee doelen: Het nieuws weer in balans brengen en vertellen over Wie God echt is.

 

1. Het nieuws weer in balans brengen.

Te vaak zijn nieuwsmedia, zoals kranten, TV, radio en nieuwssites niet objectief meer te noemen. Om hier iets aan te doen brengen we wat achtergronden van actuele gebeurtenissen naar buiten, waarbij we niet worden geleid door adverteerders of politieke partijen. We jagen dus ook niet op clicks!

 

Eigen mening

Dit betekent niet dat we geen eigen mening hebben. Die hebben we zeker en zullen we ook uiten, maar dat zal ons niet hinderen om zo objectief mogelijk te blijven. Waarheid kan soms in strijd zijn met je eigen opinie, maar uiteindelijk is het de waarheid die moet overwinnen!

Op dit moment zijn verreweg de meeste nieuwsbronnen sterk links georiënteerd. Dat recht hebben ze natuurlijk. Wanneer dat echter objectieve berichtgeving en onderzoek naar feiten in de weg staat, of 'niet in het straatje passende' items worden geweigerd of verdraaid, dan is de nieuwsbron zijn integriteit verloren.

Dat zou iedere journalist tegen de borst moeten stuiten!

 

Eenzijdig nieuws

Bijna alle grote kranten en enkele omroepen in Nederland zijn het eigendom van slechts twee eigenaren, beide in België. De kranten hebben wel hun eigen kleur, maar ze worden bestuurd door hun bazen en die drukken een zwaar stempel op de berichtgeving.

Het is dan ook niet vreemd dat ze in de basis steeds dezelfde lijn in berichtgeving volgen. Zo lijkt het alsof iets wel waar moet zijn, want het staat in 'alle kranten'.

 

Ons standpunt

Wij gaan uit van deze regel: "Ik ben niet links of rechts, ik ben alleen voor of tegen bepaalde standpunten". Van daaruit willen we zo goed mogelijk berichten. Ook wij zullen daar wel eens mis zitten, maar dan geven we dat toe en vegen het niet onder het kleed. We willen helder, eerlijk en onszelf zijn.

 

2. Vertellen over God

Er zijn enorm veel misverstanden over wie God en Jezus zijn. Mensen verwarren geloof vaak met religie, maar religie is iets heel anders dan relatie. In artikelen en besprekingen van Bijbelteksten willen we laten zien dat het niet moeilijk is om te geloven.

We proberen de gevaren van religie duidelijk te maken. Religie kan je relatie met God in de weg staan. Ook kritiek wordt niet geschuwd. De waarheid mag gezegd worden!

Kort gezegd: we willen je laten zien wie God is en hoe je Hem kunt leren kennen.

 

Kwetsen

Een van de problemen bij kritische geluiden is dat je soms mensen zult kwetsen. Of dat nu 'terecht' is of niet. Wij streven er naar om niemand bewust te kwetsen, vernederen of te beledigen. Mocht dat ongemerkt toch gebeuren, dan spijt ons dat. We doen er alles aan om objectief, respectvol, maar tegelijk ook zoutend zout te zijn.

 

Zoutend zout

We streven er naar om eentonige, eenzijdige nieuwsvoorziening van wat zout te voorzien en dat kan soms pittige kritiek zijn. Daarmee willen we bereiken dan de journalistiek en nieuwsvoorziening weer respectabel, integer en voor het volk gaat opereren.

Daarnaast willen we zoutend zout zijn in het geloof en laten zien dat God van mensen houdt, naar ze verlangt en dat je Hem kunt kennen, ook zonder religie.

 

Dit is een vrijwillig project, zonder winstoogmerk en gerund door vrijwilligers.

 


Rating: 4.5 sterren
22 stemmen

Info

We zijn gestopt met contacten via email. Deze berichten blijven vaak te lang liggen als gevolg van het aantal binnenkomende mails van nieuwssites en gebrek aan mankracht.

Daarom hebben we hieronder een contactformulier geplaatst. Deze worden sneller door ons gelezen. Wil je niet dat je reactie zichtbaar wordt, geef dat dan even aan. We plaatsen geen mailadres bij je reactie, maar wil je zeker zijn dat dit ook niet door bv. softwarefouten alsnog gebeurt, gebruik dan gewoon het 'anonieme mailadres' (zie hieronder).

Wil je graag antwoord op je reactie, vermeld dat dan even en vergeet je mailadres niet. We zijn met een klein team en kunnen niet alle vragen (snel) beantwoorden om tijd over te houden voor ons werk, maar we doen ons best.

Wil je liever niet je eigen naam vermelden, dan begrijpen we dat. Gebruik dan gewoon een alias. Wil je geen eigen mailadres invullen, dan kun je in het vakje invullen: doeikmaarniet@gmail.com

Vanzelfsprekend zijn we niet verplicht reacties te plaatsen en we zullen elke vorm van spam, grove taal en teksten die niet passen bij ons project verwijderen. Kritiek mag uiteraard, maar houd het netjes.

Uiteraard gaan we zorgvuldig met je gegevens om en we wissen deze uit ons bestand na eventuele afhandeling of indien niet nodig voor een antwoord.

 

Berichtgeving over andere gegevensbronnen, zoals websites of kranten, betekent niet automatisch dat wij ook achter hun content zelf staan! Zo zal bijvoorbeeld een bericht over een politieke partij of krant e.d. niet inhouden dat wij zelf automatisch achter of tegenover die partij staan, of die willen promoten of beschadigen.

Ons doel is duidelijkheid scheppen en de waarheid op tafel te krijgen.

 

Team Zout


Reactie plaatsen