Hoe kun je nu nog geloven?

12 december 2020 | Dit artikel is verouderd en wordt niet meer geplaatst.


In deze onzekere tijden wordt je geloof danig op de proef gesteld. Meningen en theorieën tuimelen over elkaar heen en ook kerken en geloofsgemeenschappen hebben geen duidelijke lijn. Waar is ons geloof nu? ...

 

Wat is je basis?

Bijna alle mensen zijn op de een of andere manier gelovig. Je kunt geloven in God en Jezus, geloven in evolutie, geloven in de politiek of wetenschap of in de een of andere religie. Een mens zonder enig geloof heeft geen reden om te leven en zal dus al snel depressief worden en geen enkele glans in het leven meer zien. We zijn gelovige wezens!

Je hebt dus een geloofsbasis nodig om iets uit je leven te halen. Elke uitvinding en elke nieuwe uitdaging heeft een bepaald geloof als grondslag. Je gaat niet snel aan iets beginnen waarin je niet gelooft, tenzij je wordt gedwongen of gemanipuleerd.

De eerste vraag die ik jou stel is dan ook: waarin geloof je eigenlijk?

 

Zoek de balans

Je hebt een balans nodig in je leven. Dit jaar zijn we in constante angst gehouden voor het coronavirus, tot in het extreme toe. Ja, er gaan mensen dood met covid-19 en ja, er gaan wat meer mensen dood dan in eerdere jaren, maar wanneer je even stil staat en realistisch gaat nadenken, dan zie je dat we in een soort massahysterie terecht zijn gekomen. Er is geen normaal meer, geen oude normaal, maar ook geen nieuwe normaal. Het enige wat er nog rest is chaos, manipulatie en uit het verband getrokken cijfers en dreigingen. De balans is compleet zoek.

Wil je overeind blijven in deze tijd, dan moet je dus stoppen met vluchten, kijken naar het gevaar en geloven in de uitweg. Zonder geloof ga je die uitweg nooit zoeken, laat staan vinden. Dan wordt je meegesleurd in de stroom van negatieve mediaberichten, doemdenkende politici en 'experts' en de 'Grote Reset' van het WEF, het World Economic Forum.

 

Geloof

Ik geloof in God en in Jezus als Verlosser. Dat is mijn geloof. De Bijbel zegt heel veel over deze tijd. Daar ga ik binnenkort een artikel over schrijven. Wat nu gebeurt is daar in voorspeld! Mijn basis is dus mijn geloof in Jezus Christus en een God die heel goed weet wat Hij doet. Mijn rust is dan ook in Hem en ik geloof dat Hij de dingen heel wat logischer en beter ziet dan wij mensen. Hij weet heel goed wat er gaande is!

Misschien geloof jij in iets anders. Dat kan en mag. Persoonlijk zou ik het liefst zien dat je contact met God zoekt, maar ieder gaat zijn eigen pad in het leven. Wat ik je wil meegeven: vertrouw in ieder geval niet op al de leugens die worden rondgestrooid! Wees positief, leef en zoek steeds naar de waarheid, want de waarheid zal je vrijmaken - dat is overigens ook een tekst uit de Bijbel ...

 

Wie regeert er nu eigenlijk?

Momenteel wordt ons steeds maar opgedrongen dat we moeten vertrouwen op de regering, de wetenschap en de 'kwaliteitsmedia'. De regering verspreidt haar mantra's en vertrouwt slechts op een deel van de wetenschap - wie als wetenschapper een andere mening heeft wordt gedemoniseerd en als complotdenker weggezet. Dat is kortzichtig, want niets is zo verdeeld als de wetenschap, zelfs kerken niet. Er zijn gewoon meer benaderingen en wie niet mee roeit met de stroom valt buiten de boot.

Ons lot als bevolking wordt dus bepaald door wetenschappers en niet door een gekozen regering. Dat is eng. Dat is fout en dat is vragen om moeilijkheden. Geef mensen teveel macht en ze laten hem nooit meer los! Maar mensen zijn helemaal niet geschikt om voor God te spelen. Ze maken er al duizenden jaren een puinhoop van en waarom zou dat nu anders zijn? Wordt het niet tijd om eens te beseffen dat we niet de grootste intelligentie zijn?

 

Toekomst

Hoe de toekomst gaat worden zal blijken. Ik geloof in wat de Bijbel ons daarover vertelt, want steeds vaker blijkt hoe accuraat deze tijd is voorspeld. Wat jij gelooft is jouw ding, maar ik raad je aan om je los te rukken van de mediamanipulatie, eens stil te staan en serieus na te denken hoe logisch het nog is wat er nu allemaal wordt gezegd, gedaan en opgelegd.

We kunnen allemaal misleid worden en niemand is perfect, maar we kunnen wél zelf onderzoek doen, nadenken en besluiten waarin we nou eigenlijk geloven. Breng je leven, je gedachten en je geloof weer in balans, opdat je weer een heldere kijk krijgt op de werkelijkheid en kunt leven in balans, vertrouwen en echtheid ...

 

Zout


Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reageren

We experimenteren met de optie om te reageren. Reacties worden eerst gecontroleerd voordat we ze plaatsen, dit om spam en onzinnige reacties te blokkeren. Ook reacties met schunnige taal, schelden, discriminatie en andere kwetsend bedoelde inhoud worden niet geplaatst. Het in te vullen emailadres wordt niet zichtbaar geplaatst! 

Vanwege ons kleine team kan het tot enkele dagen duren voordat een reactie zal verschijnen. We vragen daar begrip voor.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.