Halsema discrimineert

25 september 2020


Burgemeester Halsema maakt misbruik van haar positie om een geloofsgemeenschap onder druk te zetten en haar ideeën op te dringen. Dit machtsmisbruik blijkt uit een artikel in Het Parool, waar ze een volkomen onterechte link legt tussen de Hillsong-kerk en geweld tegen lhbtiq-ers ...

Beschuldiging

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, gaat 'in gesprek' met de huurbaas van Hillsong, een grote kerk in Amsterdam. Zo wil ze druk uitoefenen op de kerk om zich aan te passen aan haar ideeën over de 'roze gemeenschap'. Nu mag iedereen zijn eigen mening hebben en gaan we hier niet oordelen over iemands geaardheid, maar dat ze als burgemeester invloed wil uitoefenen op een geloofsgemeenschap over opvattingen, is niet een stap, maar een kilometer te ver.

Ten eerste legt ze een volkomen onzinnig verband tussen twee geweldsmisdrijven en de kerk, die daar helemaal niets mee te maken heeft. Zo koppelt ze een geloofsrichting aan homohaat en geweld tegen lhbtiq-ers. Alsof de mensen uit die kerk in hun vrije tijd op jacht gaan om deze mensen in elkaar te rammen. Het is een grove belediging van een groep onschuldige mensen en een burgemeester absoluut onwaardig!

 

Hillsong

Ik heb zelf niets met Hillsong, maar weet wel dat ze geweld tegen lhbtiq-ers sterk afkeuren. Het past helemaal niet bij hun geloofsbeleving! Dat blijkt ook uit hun reactie in het Parool:

 

‘Hillsong Church veroordeelt iedere vorm van geweld of haat tegen de lhbtiq+ gemeenschap,’ schrijft de kerk in een nagekomen reactie op 24 september. ‘Wij zijn verbijsterd en teleurgesteld over de ongefundeerde opmerkingen van de Burgemeester en bepaalde leden van de Gemeenteraad van Amsterdam die hebben geprobeerd om Hillsong Church in verband te brengen met deze kwestie en ‘homogenezing’/’homoconversietherapie’. Hillsong Church predikt en onderschrijft dit niet en heeft zich zelfs publiekelijk uitgesproken tegen homo-conversietherapie.’

 

De beschuldiging van Halsema kan dan ook simpelweg als beledigend, discriminerend en haatzaaiend worden genoemd! Ze verwijt een religieuze gemeenschap de vrije mening van anderen niet te respecteren, maar gunt hen diezelfde vrijheid van mening niet.

 

Principes

De Bijbel keurt homosexualiteit af. Dat klopt. Het staat er gewoon in. Hetzelfde geldt voor de Koran. Het gaat dus om religieuze principes. Daar kun je het mee eens zijn of niet, maar het is niet hetzelfde als homohaat. Het is een onderdeel van de geloofsprincipes van de bijbehorende 'religie'.

Jezus zegt zelf dat hij niet kwam voor heiligen, maar voor zondaren. Een zondaar is volgens de Bijbel in feite iemand die God niet erkent als zijn of haar God. Daarbij maakt het niet uit of je zwart, wit, roze of wat voor kleur dan ook bent. Omgekeerd geldt dat ook: erkennen ze God wel, dan horen ze bij Hem. Welke tint of letter ze ook hebben.

Het woord 'zonde' betekent feitelijk het doel missen. Christenen geloven dat de mens geschapen is om een persoonlijke relatie met God te hebben. Heb je die niet, dan mis je dus het doel waarvoor je bent geschapen en dat is dus de zonde.

 

Tolerantie

Nederland is een tolerant land. Dat mag Halsema graag zeggen. Ze is politiek activist en heeft een uitgesproken mening over discriminatie. Discriminatie is ook verwerpelijk, maakt niet uit of het gaat over je kleur, gender of wat dan ook. Maar discriminatie is niet hetzelfde als principes hebben en daaraan vasthouden. Die principes vallen onder godsdienstvrijheid en daar mag ze zich helemaal niet mee bemoeien.

Het feit dat ze zware druk zet op de huurbaas van een kerk omdat die kerk niet haar ideologie volgt, en daar ook nog eens compleet ongefundeerde  beschuldigingen aan vastknoopt, is een heel slechte zaak.

Ze zou moeten opstappen als burgemeester, want ze misbruikt letterlijk haar positie om een kerk onder druk te zetten en bemoeit zich zo met de vrijheid van godsdienst. Zo van: 'Pas je geloof aan, want doe je niet wat ik wil, dan zorg ik dat je het gebouw uit moet'. Dat kan en mag niet mogelijk zijn in Nederland!

 

 

Mensenhaat

Wat Halsema in feite doet, is groepen tegen elkaar opzetten. Ze provoceert geloofsgemeenschappen en probeert andere groeperingen op te zetten tegen kerken en gelovigen. Feitelijk probeert ze haat aan te wakkeren tussen bevolkingsgroepen en dat is echt verwerpelijk, zeker voor iemand in haar positie. Hier zouden serieuze politieke consequenties aan vast moeten zitten.

Je mag in Nederland gewoon een eigen mening hebben. Ook als burgemeester. Maar in die functie mag je niet jouw persoonlijke mening met drukmiddelen opleggen aan anderen.

Burgemeester Halsema doet precies datgene waar ze anderen van beschuldigt. Ze preekt feitelijk 'christen-genezing/christen-conversietherapie', wat ze ook nog eens met dwang wil doorvoeren.

Die tolerantie in Nederland werkt wel even twee kanten op, mevrouw Halsema!

 


Rating: 4.9 sterren
10 stemmen