NOS en het échte nieuws

13 december 2020 - Update 19 april onderaan


De NOS wordt betaald uit onze zakken en moet evenwichtig, objectief en eerlijk nieuws brengen. Deze taak wordt echter allang niet meer objectief gedragen en de uitzendingen zijn dan ook voor een groot deel sterk gebaseerd op de links-/milieu doctrine. Een overzicht ...

 

NOS en haar doel

De NOS is een onderdeel van de NPO, die pas de link met haar doelstellingen heeft vernieuwd met een gelikt filmpje over hoe geweldig ze zijn. De werkelijkheid is echter veel minder rooskleurig. De NOS geeft zichzelf deze omschrijving:

“De NOS stelt zich, als integraal onderdeel van de publieke omroep, tot doel de primaire informatiebron te zijn op het gebied van nieuws, sport en evenementen, zodat de Nederlandse burger beter in staat is te oordelen over ontwikkelingen in de wereld, waardoor hij zijn gedrag beter kan bepalen. De NOS hanteert hierbij de hoogste journalistieke eisen van zorgvuldigheid, betrouwbaarheid, ongebondenheid, pluriformiteit en objectiviteit. De NOS streeft ernaar deze informatie toegankelijk te maken via alle beschikbare media en voor alle maatschappelijke geledingen.”

 

De NOS en de werkelijkheid

De werkelijkheid is heel anders dan de doelstellingen. Het nieuws wanneer het gaat om algemene zaken zoals ongelukken, misdaad, (deels) economie en dergelijke, wordt relatief neutraal en serieus gebracht, maar zodra het gaat over milieu, politiek of bijvoorbeeld racisme, verandert de toon. Dan wordt er duidelijk kant gekozen en daar gaat het mis, want objectief zijn betekent dat je geen kant kiest, maar naar de feiten kijkt.

Onder dit artikel gaan we een lijst bijhouden van typische voorbeelden. Deze lijst zal zeker niet volledig zijn, maar is bedoeld om mensen tot denken aan te zetten. Van jezelf zeggen dat je objectief bent, zadelt je op met een enorme verantwoording en die neemt de NOS duidelijk niet! Wees dan eerlijk en zeg dat je een bepaalde richting kiest.

 

Richting

Er is niets mis met een bepaalde richting aanhangen. Je mag je eigen mening hebben - dat doen we hier ook - maar geef het dan eerlijk toe en doe niet net alsof alleen jij de waarheid vertelt. Ga niet ten onrechte de hoeder van de objectieve waarheid uithangen, met geld dat uit de zakken komt van de burger die de echte waarheid zoekt. De NOS breekt hiermee de belofte in haar doelstelling!

Aan de andere kant moet ook de kijker/lezer wakker worden en gaan inzien dat je alleen de waarheid achterhalen kunt door zelf kritisch te zijn en ook onderzoek te doen. De regering wil dat we niet nadenken, maar klakkeloos met onze zak chips op de bank aanvaarden wat ze zegt via deze staatsmedia, maar dat ontslaat jou en mij niet van de plicht om de waarheid te onderzoeken en vinden ...

 

Voorbeelden

Hieronder beginnen we met een verzameling van wat voorbeelden. Deze verzameling zullen we misschien in een later stadium in aparte artikelen opnemen. Daar brengen we dan ook voorbeelden uit andere media in onder.

 

13 december 2020: De NOS verslaat rellen in Washington tussen Trump-aanhangers en tegendemonstranten. Daarbij wordt (terecht) gesproken over agressie van leden van de Proud Boys.

Wat opvalt is dat Trumpvolgers altijd wat denigrerend 'aanhangers' worden genoemd en hun tegenstanders steevast 'demonstranten'. Ook wordt meteen de link met rechts-extremisme gelegd en is de demonstratie nu ineens nieuws, terwijl op de NOS nauwelijks wordt bericht over de honderden andere, vreedzame pro-Trump en 'Stop The Steal' demonstraties. Deze vinden in heel Amerika plaats!

Waar je al helemaal niets over hoort, is dat de tegendemonstranten voor een flink deel leden zijn van Antifa, een extreem-linkse, communistisch getinte organisatie, die steeds probeert om de vreedzame pro-Trump demonstraties te laten uitmonden in gevechten. Ze dagen vooral de rechtse Proud Boys uit, die ook meelopen en wél zin hebben in een robbertje. Die twee groepen staan echter niet voor het leeuwendeel van de 'Stop The Steal'-demonstranten, vaak gezinnen en ook ouderen.

De Epoch Times, een interessante nieuwssite met een anti-linkse, maar wel veel betere verslaggeving over Trump en de Amerikaanse verkiezingen, brengt over deze gebeurtenis een realistischer verslag uit. Daaruit blijkt dat de gevechten zich afspeelden tussen Antifa en de Proud Boys en niet tussen vreedzame 'Trump-aanhangers' en tegendemonstranten.

 

Complotdenker

Ook wordt er uiteraard meteen een link gelegd naar 'complotdenkers', door Alex Jones aan te halen. Daarbij wordt direct de toon gezet dat je een complotdenker bent wanneer je gelooft dat er bij de stemming in de VS werd gefraudeerd. Deze stigmatisering is een typisch voorbeeld van de politieke kleur van de NOS. Er zijn vele aanwijzingen en bewijzen van fraude gevonden. Daarvan wil ik later een overzicht maken.

De NOS zegt ook al sinds 3 november -net als bijna alle mainsteam media- dat Joe Biden de nieuwe president is, maar dat is hij pas wanneer de kiesmannen hebben gestemd, alles onderzocht is en blijkt dat hij echt heeft gewonnen, of wanneer Trump de handdoek in de ring gooit. Dat is de realiteit in de Amerikaanse wet. Biden al president noemen was dus puur complotdenken en niet bepaald objectief.

 

Update 14 december

Een nieuw bericht op NOS.nl toont nog maar eens aan hoe leugenachtig deze staatspropaganda kan zijn!

In tegenstelling tot wat hier wordt beweerd is de juridische weg nog lang niet afgesloten! Er zijn nog legio rechtszaken aan de gang. Bovendien wordt er beweerd dat er geen bewijzen werden overlegd, terwijl in werkelijkheid de rechtbanken steeds weigeren om de bewijzen en getuigen te zien en aan te horen! Dat is echt wel iets anders dan iets niet kunnen bewijzen!

Opnieuw wordt hier ook alleen verwezen naar de Proud Boys en totaal niets gemeld over het agressieve Antifa!

 

Update 19 april 2021

Ondertussen is wel duidelijk geworden dat de race gekocht ... eh ... gelopen is. De dreiging voor een derde wereldoorlog neemt dan ook snel toe en de totalitaire druk ook. Chaos alom. Hopelijk weet de wereld nog te ontsnappen aan de zieke machthebbers van de Nieuwe Wereldorde ...

 


Rating: 4.5454545454545 sterren
11 stemmen

Ik vertrouw de NOS bij ...

(meer antwoorden mogelijk)

Bekijk resultaten