Censuur

14 september 2020, update 21 september


Alleen al het woord doet rillingen over menig rug lopen. Het tegenhouden van nieuws en waarheid is alleen voorbehouden aan dictatoriaal bewind. Toch? De ontwikkelingen in ons eigen land zijn wat dat betreft zorgwekkend. Mag je nog wel zeggen wat je denkt? ...

 

Dictatoriaal

Censuur is een van de eerste dingen die een dictatoriaal bewind zal instellen. Beheers de media en je beheerst het volk! Dat hadden mensen als Hitler, Stalin en Lenin al snel door. Ook in andere dictaturen wordt steevast eerst de pers gemuilkorfd. In Amerika is het leeuwendeel van de grote media sterk bevooroordeeld en wordt eigenlijk alleen een anti-Trump mening getolereerd. Het is duidelijk dat daar de democraten de media in hun zak hebben.

En hier? Moeten we ons zorgen maken over ons eigen land?

 

Nederland

In Nederland mag nog steeds veel, maar de grote media volgen alleen nog de 'politiek correcte' lijn. Berichten op Twitter, Facebook en Instagram wordt duidelijk gecensureerd en veel youtube-filmpjes worden verwijderd zodra ze een andere mening brengen over bijvoorbeeld de aanpak van corona, klimaat, Zwarte Piet of Trump.

Zeg of toon je iets dat de censuristen bij die bedrijven niet bevalt, dan volgt een ban of shadow ban. Je verschijnt gewoon niet meer in de tijdlijn of zoekfunctie. Dat zal ons ongetwijfeld ook overkomen, dus maak maar snel een bladwijzer aan ...

 

En wij dan?

De vraag is nu of we zelf ook censureren. Tenslotte brengen ook wij alleen de berichten die we zelf willen brengen en die van de NPO, NOS of RTL maar zelden. Dat lijkt dan toch ook op censuur? Zijn we niet de pot die de ketel verwijt?

Het antwoord is nee. We hebben geen regeringsmacht, kunnen niets besluiten voor het volk en hebben maar een beperkt bereik. Censuur kan alleen optreden bij partijen in macht. De regering wil geen ontkenning van de coronacrisis, dus blokkeert of begraaft ze ieder bericht dat daar tegen in gaat. Daarom doen wij dat wel, want iedereen moet complete informatie krijgen, niet alleen die van de overheid of 'Pravda'.

Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de klimaatverandering. Zolang je die hype ondersteunt krijg je een platform in het nieuws. Ga je er tegen in dan ben je nepnieuws, complotdenker en wat al niet meer. Je wordt gedemoniseerd en er mag vooral niet naar je worden geluisterd.

 

Waarom censuur?

Dat censuur bestaat is een feit. Maar waarom? Het antwoord is simpel: zodra je de media in je macht hebt kun je het angstige volk van alles wijs maken. Je kunt de schuld van chaos geven aan groepen die je niet aanstaan, mensen zich schuldig laten voelen en ze manipuleren op elk niveau dat je wilt.

Hoe denk je dat de corona-hysterie heeft kunnen toeslaan? Dat kan alléén door medewerking van de media. Regeringen worden normaal nooit geloofd, maar media wel. Laat de media angstwekkende beelden verspreiden en de massa gaat op tilt. Met de media aan je kant overheers je een land!

 

Tot slot

Denk na! Nederland heeft wel degelijk te maken met censuur! Kranten brengen eenzijdige kost en blaten alleen na wat hun leider beveelt. Ook onze TV-zenders mekkeren hun onzin als was het de Hungergames. Zelf nadenken over nieuw is enorm belangrijk. Je zult dan al snel inzien dat de keizer geen kleren aan heeft ...

 

Ook interessant: Vrije meningsuiting


Rating: 4.8571428571429 sterren
7 stemmen