Code Rood | Het Grote Falen

14 oktober 2020


Hoe een land de soep in draait                         

 

Na de persconferentie van 13 oktober 2020 werd opnieuw pijnlijk duidelijk hoe groot het falen van onze overheid is. Wij krijgen de schuld van de toename van het aantal besmettingen, maar het zijn de fouten van de overheid die ons op alle fronten gezondheid en zelfs levens, veiligheid, banen, veel geld en levensvreugde kosten.

 

Fouten

Mag een regering fouten maken? Natuurlijk mag dat! Er is geen mens die geen fouten maakt. Fouten tikken alleen wel zwaarder aan wanneer je de macht in handen hebt. De gevolgen van dergelijke fouten kunnen voor onze bevolking zeer ernstig zijn. Daarom moet een regering altijd ter verantwoording kunnen worden geroepen, ook door het volk.

 

Waar men aan de top namelijk wel echt heel slecht in is, is het toegeven van fouten. Ze schuift die liever af op anderen. En dat is nu juist precies wat onze regering doet: niet zij maakt de fouten, maar wij! Ook wanneer het tegendeel zo helder als kraanwater is. Wij houden ons niet aan de regels, dus wij zijn schuldig! Althans, volgens de regering dan ...

 

Dat die regels vaak absurd zijn, geen enkele geldige wetenschappelijke basis hebben en de halve bevolking kapot maken, telt blijkbaar niet mee. Hoe kun je mensen zó bang maken dat ze zelfs smeken om een mondkapjesplicht, terwijl allang bewezen is dat het zinloos is, helemaal niet helpt en mensen juist ziek kan maken?

 

Verantwoording

Hoe durft dan een premier zijn volk de schuld te geven? Hoe durft een minister ons te bedreigen met boetes voor het niet dragen van niet-werkende lappen voor onze mond? Ze helpen ons allemaal de vernieling in! Zij zijn het die de IC-capaciteit  en ziekenzorg hebben uitgekleed, zij zijn het die ons opnieuw opsluiten, terwijl uit alle cijfers van Zweden blijkt dat het heel anders kan. Zelfs de WHO zegt nu dat lockdowns averechts werken!

 

Maar nee, wij moeten ons slecht voelen, schuldig, ongehoorzaam! Waarom wordt elk alternatief direct afgewezen, of zonder goed of met verkeerd onderzoek afgedaan als zinloos? Willen ze niet toegeven dat het anders kan? Bang voor de politieke gevolgen van een falend beleid, dat zoveel mensen zoveel heeft gekost?

 

Het is een democratie onwaardig. Je sluit je bevolking niet op! Je beschermt de zwakken en geeft ze goede voorzieningen, opdat ze weer vrij kunnen leven. Door de economie kapot te maken, mensen slaaf te maken van hun oplopende schulden en ze in doodsangst te houden, help je die zwakkeren echt niet!

 

Zweden

Stop met die ongeschikte PCR-test. Stop het geld liever in goede zorg, personeel en beschermde ouderenzorg. Bouw goede en veilige voorzieningen en schaal eindelijk die gezondheidszorg op! De aanpak van Zweden werkt gewoon. Ja, het duurde door fouten wat langer bij de eerste golf, maar nu is het daar onder controle. Kijk maar naar de grafieken:

In Zweden leerde men van fouten. In Nederland maken we ze gewoon opnieuw!

 

Aan of mét covid-19

Het aantal besmettingen stijgt! Dat is niet vreemd, wanneer je een test gebruikt die ook minuscule virusdeeltjes oppikt en je dan uitgaat van verschijnselen die ook voor komen bij verkoudheid en griep. Bij meer van die tests krijg je ook meer 'besmettingen'. Kijk liever naar de sterfte -en reken dan ook de extra doden door gemiste zorg even mee!

 

Ja, er komen meer mensen in het ziekenhuis terecht, maar werden ze opgenomen met een andere ziekte en positief getest op covid-19, of kwamen ze puur vanwege die besmetting in het ziekenhuis? Lig je met nierfalen in het ziekenhuis en je hebt ook symptomen van covid-19, dan tel je tegenwoordig als besmetting. Maar je ligt er vooral vanwege je nieren! Dat maakte je zwak en daardoor krijg je die scheve groei in cijfers!

 

Mensen komen met andere ziekten plus covid-19 in het ziekenhuis terecht. Soms overlijden ze aan complicaties, mede door covid-19. Maar ze stierven vaak vooral door hun onderliggende ziekte. Heel triest, maar wel een feit. Om een overleden nierpatiënt echter aan te duiden als coronaslachtoffer, is misleiding.

We moeten met zijn allen weer helder gaan denken en de falende overheid afrekenen bij de eerstvolgende verkiezingen!

 

Team Zout

Rating: 5 sterren
9 stemmen