De PCR-test voor covid-19

22 september 2020 | Update 22-2-2021


We worden zo langzamerhand helemaal zot van al dat testen en de oproep om mee te doen. Een onprettige test, die ook nog eens positief zou testen op allerlei andere ziekten. Klopt dat?

 

Betrouwbaar

De PCR-test is een beproefde methode om onderzoek te doen naar de aanwezigheid van genetisch materiaal. Daarvoor wordt in het geval van Covid-19 gebruik gemaakt van neus en keelslijm. Hij wordt veel gebruikt in laboratoria en is een erkende testmethode.

Volgens het RIVM is het een betrouwbare test voor Covid-19, al zijn er redenen om aan te nemen dat dit niet echt het geval is. Lees bijvoorbeeld dit artikel maar eens, waarin blijkt dat zelfs de WHO, die toch de hele pandemie met haar noodkreten aanzwengelde,  de PCR-test als onbetrouwbaar aanduidt. Ook Marion Koopman, een van de bekende experts die de overheid adviseert, heeft zelf aangegeven dat die test helemaal niet werkt voor Covid-19. Kijk deze video maar eens, vanaf 8:48.

In dezelfde video komt vanaf 17:50 een Farma-expert en oprichter en CEO van Ziarco en voormalig chef bij Pfizer, Mike Yeadon, aan het woord over de PCR-test. Hij legt uit dat de meeste mensen een besmetting vrij eenvoudig overwinnen, bijvoorbeeld gewoon door de eigen weerstand zoals de meeste besmette mensen doen.

Deze persoon kan echter nog tot maanden later stukjes dood virus ophoesten. Dit kan vervolgens als positieve uitslag worden gedetecteerd door de PCR-test. De persoon is dan echter allang niet meer besmettelijk en dus is dit een 'koud-positieve' uitslag. Dit verklaart het lang hoog blijven van het aantal positieve tests. Verreweg het grootste deel daarvan is dus feitelijk onterecht.

 

Wat is de PCR-test

De PCR-methode gebruikt een vermenigvuldigingsfactor om tot een leesbare uitslag te komen. Het afgenomen genetisch materiaal wordt getest op de aanwezigheid van kleine 'codes' (zoals we het hier voor het gemak noemen) van het gezochte virus. We zullen hier niet ingaan op wat DNA en RNA precies zijn. Het komt er op neer dat ze beiden genetische codes bevatten. Om dus te kunnen testen op een bepaald virus, moet je wel betrouwbare informatie hebben over hoe die codes er uit zien.

Wordt er in het DNA of RNA een vergelijkbaar stukje code gevonden, dan wordt dat steeds vermenigvuldigd tot je een bruikbare hoeveelheid hebt. Daaruit wordt uiteindelijk de conclusie getrokken of het een positief resultaat is. Nadeel is echter dat ook oude, niet meer actieve codes vermenigvuldigd worden en deze dus 'onterecht' kunnen testen als een positief resultaat.

 

Drager

Nu lijkt de oplopende besmettingsgraad te duiden op toename van Covid-19. Maar de korte omschrijving van de test geeft het al aan: ook oude besmettingen leiden tot een positief resultaat!

In het proces over de avondklok legt hoogleraar immunologie Pierre Capel heel duidelijk uit dat Covid-19 maar tot 9 dagen na infectie actief aanwezig is en maar tot één week besmettelijk blijft, maar dat mensen nog veel langer positief getest kunnen worden. Deze mensen zijn dan allang niet meer besmettelijk, maar moeten nog steeds thuisblijven, met tekort aan personeel in de zorg als resultaat.

Daar steeds meer Nederlanders drager zijn van een -reeds verslagen- Covid-19 virus, zullen er ook steeds meer positief testen die gewoon een kou of een griepje onder de leden hebben. Ze hebben dan bijvoorbeeld een verkoudheid + een oude Covid-19 besmetting. Dit lijkt ook te blijken uit de enorme besmettingsgolven, die zeker in een later stadium vooral worden opgestuwd door koud-positieve uitslagen!

 

Sterfte

Ook in het aantal sterfgevallen als gevolg van Covid-19 zit een pijnpunt. Tenslotte kan iemand sterven met een positieve Covid-19 test, maar dat zegt nog niet dat hij sterft aan Covid-19! Het kan nog steeds een 'koud-positieve' uitslag zijn. Een groot deel van de sterfgevallen van mensen boven de 70 is het gevolg van longontsteking en andere, vergelijkbare ziekten, in combinatie met een verminderde weerstand en/of onderliggende problemen, zoals kanker, obesitas, griep, diabetes en meer.

De kans dat iemand met een of meer van die onderliggende problemen komt te overlijden bij een longinfectie, of dat nu griep, Covid-19 of zelfs maar een zware verkoudheid is, is gewoon veel groter dan bij een gezond mens. Hoe triest ook: de meeste Nederlanders sterven tussen 80 en 90 jaar, voor een flink deel mede door afname van hun weerstand tegen virussen en ziekten!

 

Seizoenen

Het is helemaal niet vreemd dat in het najaar het aantal opnames en ziektegevallen weer toeneemt. Dat gebeurt ieder jaar! Vanaf oktober begint het nieuwe 'griepseizoen' en zal het aantal ziektegevallen door griep, coronavirussen en nog wat andere virussen sterk toenemen. Dat is het ene jaar wat sterker en soms eerder of later dan in het andere jaar.

Er komen dan dus ook weer kwetsbaren in de problemen. Worden ze vervolgens positief getest, zelfs op een niet meer actief virus, dan krijgen ze het stempel 'Covid-19' mee. Veel symptomen van Covid-19 en griep lijken sterk op elkaar. In geval van overlijden wordt dit dus een coronaslachtoffer genoemd, wat lang niet altijd terecht zal zijn!

Daar komt bij dat het gebrek aan zonlicht, stress, eenzaamheid, beweging en vooral de aanwezigheid van een constante angst als gevolg van de niet-aflatende stroom doemberichten van regering en pers, de weerstand van mensen enorm aantasten. Dat zal dus weer leiden tot meer zieken en sterfte dan normaal. Angst ondermijnt het immuunsysteem. Dat is een bewezen feit!

 

Conclusie

Is de PCR-test geschikt om Covid-19 op te sporen? Ja en nee. Veel mensen testen positief op dood virusmateriaal en gaan onterecht mee in de besmettingscijfers. Al die draconische maatregelen zijn gebaseerd op die cijfers en dus op foute informatie. Deze kennis is ook aanwezig bij het OMT en de regering. De vraag is dan ook waarom er niets mee gedaan wordt. Spelen er andere redenen mee?

Via gezond leven en eten, voldoende vitamine D en beweging kan een gezond menselijk lichaam een coronavirus prima aan. Dat doet het al eeuwen! Verder zijn er diverse werkende methodes bedacht, die bewezen effect hebben in de eerste lijn van de gezondheidzorg. Het lijkt echter soms wel alsof men niet wil dat mensen te snel genezen.

Dat is wel een verontrustende gedachte ...