Home » Wetenswaardigheden » Sterftecijfers in grafieken

Sterftecijfers in grafieken

19 september 2020


Wetenswaardigheden

De gemiddelde oversterfte per week in 2020 lag na week 36 nog maar op ongeveer 140 mensen ten opzichte van griepjaar 2018. Dit was na week 19 nog ca. 242 mensen.

Hieronder staat een grafiek met het totaal aantal overledenen per jaar van 2012-2020 t/m week 34. Duidelijk is te zien dat de stijgende lijn gemiddeld niet afwijkt van eerdere jaren. De bevolking groeit en dus ook het aantal sterfgevallen. Het jaar 2020 ligt nog precies op de te verwachten lijn.

(bron cijfers: CBS)

 

Momenteel houden steunmaatregelen nog veel ondernemers overeind, maar dat zal snel veranderen wanneer de steunmaatregelen worden afgebouwd.

Je mag dus aannemen dat de enorm oplopende werkloosheid en het aantal te verwachten faillissementen niet nodig was en zeker is. Het is dus tijd om de maatregelen direct terug te draaien en onze economie weer op te starten.

 

Sterftecijfers en besmettingen Nederland v.s. Zweden t/m half september:

Opvallend is te zien dat er in Nederland niet echt meer mensen sterven, maar de 'besmettingen' de pan uit rijzen. Je kunt je dus afvragen of die besmettingscijfers wel overeenkomen met de waarheid. Oftewel: Zijn die tests niet vreselijk onbetrouwbaar? Feit is dat ze het in Zweden duidelijk beter doen dan in Nederland ...


Rating: 5 sterren
1 stem

Reageren

Wil je reageren, dan kan dat hieronder. Het email-adres verschijnt niet zichtbaar op de pagina. Alle reacties worden eerst getoetst, dus er kan enige tijd zitten tussen je reactie en plaatsing. Wil je anoniem reageren, dan kun je invullen: doeikmaarniet@gmail.com. Anonieme reacties worden wel extra beoordeeld.

Geplaatste links openen gebeurt onder eigen verantwoording! Wees altijd voorzichtig met links en het geven van persoonlijke informatie! Plaatsing van een reactie betekent niet automatisch dat we het met de inhoud eens zijn. We zijn gewoon tegen censuur, al worden reacties die niet voldoen aan onze huisregels niet geplaatst.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.