Home » Columns » Columns Boerenverstand » Vrijheid, of toch niet ...

Vrijheid, of toch niet?

14 september 2020

Social Media is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Willen we iets weten, delen of gewoon vastleggen, dan trekken we de phone en klikken er op los. Maar wat nu wanneer die info uit onze klikker gekleurd, gecensureerd en gestuurd is? ...


Foei toch!

Iedereen die wel eens een video heeft geplaatst over een 'politiek incorrect' onderwerp, heeft het vast al ervaren: shadow banning of blokkade. Je mag alles plaatsen waar de heersende media het mee eens zijn, maar ga niet tegen ze in, want dat wordt je aangepakt.

Dit gebeurt zogenaamd om je te beschermen tegen nepnieuws en misinformatie. De werkelijkheid is echter heel wat banaler: je bent het niet met ze eens en dat mag niet!

 

Zwarte Piet

Plaats een foto van zwarte Piet en je wordt geblokt voor je het weet. En dat terwijl we allemaal opgegroeid zijn met pepernoten in de kleine knuistjes, "Pieeet, Pieeet" roepend en genietend van waar we het hele jaar op hadden gewacht: Sint en Piet zijn weer in het land! Hoezo racisme? Iedereen loves Zwarte Piet!

Zwarte Piet is géén racisme. Het is een onderdeel van een feest. Dat een enkeling dat ander ziet, dat mag, al hebben ze de historie totaal niet gecheckt op de werkelijke achtergrond van het verschijnsel 'Zwarte Piet'. Maar laat ons in onze waarde. Wie discrimineert hier nou?

 

Wetenschap

Erger is het met de wetenschap. We mogen blijkbaar alleen weten wat de farmaceutische industrie, techgiganten en regeringen vinden. Zij hebben blijkbaar de waarheid in pacht en zijn alwetend. Dat is pas écht erg.

Zodra een wetenschapper alleen nog maar een podium krijgt wanneer hij het met de 'grote bazen' eens is, dan stokt alle kennis bij het volk. Dan krijg je een heersende elite, die bepaalt wat jij wel en niet mag weten en kunnen ze een volk elke horlepiep laten dansen die ze maar willen.

Het feit dat bedrijven als facebook, google, instagram en youtube content bannen en weren omdat die niet in hun plaatje past, heet censuur.

 

Terecht ingrijpen

Natuurlijk is het goed om echt kwetsende of aantoonbaar onware informatie te blokkeren.

Niemand zit te wachten op misleiding, rechts-extremistische propaganda of propaganda van het links-extremistische World Economic Forum, Antifa en BLM. Ow, wacht... die laatste drie mogen wel, want die passen in 'het politieke straatje' ...

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, dat slecht gedijt onder de kunstmest van de politiek correcte censuur. Het is geen oproep tot geweld of anarchie, maar een kreet om serieus genomen te worden en gehoord te zijn.

 


Rating: 4.8333333333333 sterren
6 stemmen