Niets is meer normaal

19 april 2021


Het nieuwe normaal

In de wereld van vandaag lijkt werkelijk niets meer normaal. We worden bestookt met negatief nieuws en doembeelden en worden in een constante angst gehouden. Wat is dat toch voor iets absurds, die complete gekte die in de wereld lijkt te hebben toegeslagen. 'Gekke-mensen-ziekte' of zo?

 

De meesten zullen wel de uitspraak van premier Rutte kennen, over 'het nieuwe normaal'. Een beangstigende term, die heel wat meer lijkt te zeggen dan wat hij wil uitstralen. Een nieuw normaal betekent namelijk ook dat oude dingen verdwijnen, structuur verandert en we dus in een compleet andere samenleving terecht zullen komen. In eerste instantie zullen de meeste mensen hebben gedacht: 'ach, het zal allemaal wel loslopen en volgend jaar is alles weer gewoon zoals altijd'. Niet dus. 

 

Het is onwerkelijk, maar binnen een jaar tijd is de hele samenleving en zelfs de hele wereldsamenleving compleet op zijn kop gezet. Niets is meer normaal. Zelfs ademhalen niet! Hoewel uit vele onderzoeken al is gebleken dat mondkapjes niet werken tegen virussen en dat ze zelfs de kans op ziektes vergroten, moet iedereen aan de mondkap en ben je asociaal wanneer je zo'n kreng niet op je bakkes wilt. En dan valt het hier nog mee: in Michigan (VS) moeten zelfs baby's van 2 jaar al met zo'n luchtverpester op hun snoet leven ... Normaal? Amehoela!

 

Gevangenis

Ons land is snel aan het veranderen in een dictatuur, een soort sociale gevangenis, waar iedereen zo af en toe even gelucht wordt, maar verder 'zijn bek moet houden' en doen wat de 'bewakers' zeggen. We worden niet meer geregeerd door gekozen vertegenwoordigers, maar door een select groepje 'experts', zoals het OMT en de Ab Osterhausjes, die niet een weerspiegeling geven van de gehele wetenschap, maar van een politieke stroming of zelfs puur geldelijk gewin. Experts die een andere mening hebben -vaak zeer goed onderbouwd (!) - worden niet gehoord, of weggezet als complotdenkers. Maar wie is nu eigenlijk complotdenker, wanneer je anderen complotdenker gaat noemen?

 

Helemaal los van hoe erg covid-19 nu eigenlijk is en of het eigenlijk niet gewoon een verzamelnaam is voor verschillende 'normale' ziektes, is dit een aanfluiting van jewelste. Deze regering luistert niet naar wetenschappers, maar naar een schaduwregering. Ze volgt een plan en geloof me: dat plan kun je gewoon opzoeken op internet, bijvoorbeeld bij de Europese Commissie of het World Economic Forum. Ze verbergen het niet eens!

 

Prisonbreak

Wat mij betreft wordt het tijd voor een ontsnapping, een prisonbreak. Het wordt tijd dat we de leugens openbaar maken, de waarheid vertellen en inzien en dat we weer echt normaal gaan doen. Niet met denigrerende toegangstesten, vaccinatiebewijzen en onzinnige en soms zelfs gevaarlijke maatregelen als mondkapjes, anderhalve meter flauwekul en isolatie, maar met de wetenschap dat je kwetsbaren beschermt en gezonden zo gezond mogelijk laat leven, zowel geestelijk als lichamelijk.

 

Dus gewoon als 'kuddedier' weer contact met elkaar hebben en je eigen afweersysteem opbouwen met gezonde voeding, beweging en ruime sociale contacten. Ja, er zullen eerst meer mensen ziek worden, misschien zelfs sterven, maar dat is eerder te danken aan de ziekmakende stress en afbraak van je afweersysteem door de maatregelen, dan aan de ziekte zelf. Leven onder de coronamaatregelen is dodelijker dan je ingebouwde afweersysteem activeren, risico's nemen en vrij in het leven staan! 

Laat degenen die zo bang blijven dan zelf maar in isolatie gaan leven en niet een hele samenleving gevangen houden in hun irrationele angsten ...

 

Zout


Rating: 4.8947368421053 sterren
19 stemmen