IC-bedden

24 april 2021


Beddendans

De dans om IC-bedden is in volle gang. "Code Zwart" dreigt (aldus Gommers, die overigens lege bedden maar niets vindt ...) en mensen met andere dringende hulpvragen worden afgewezen. Het blijft een vreemd spelletje, want hebben die ook niet hulp nodig, eigenlijk? Die gaan toch misschien óók dood zonder ingrijpen? Waarom wordt die groep als minder belangrijk gevonden?

 

Ik snap ook wel dat je in een bed maar één persoon tegelijk kunt verplegen. Daar kan ik met mijn boerenverstand ook nog wel bij. Maar covid-19 doodt als 'vervanger' van de griep niet veel meer mensen dan de griep jaarlijks doet. En dan ga ik nog uit van de getelde gevallen, niet van de bevestigde gevallen. Ook bij griep worden namelijk meerdere getallen gebruikt. de pakweg 10.000 griepdoden in seizoen 2018 was ook een schatting, want griep is niet lang te traceren. 

Bij covid-19 staat de teller nu op ruim 17.000, maar dat is wel over twee griep- eh... coronaseizoenen gerekend! Gemiddeld zit je dus gewoon op zo'n 8000-9000, net zoals in zware griepseizoenen. Het lijkt er echter op dat men liever de totalen blijft optellen, want dan lijkt het ernstiger. Zou je dat echter bij griep ook doen, dan zagen die cijfers er ook veel ernstiger uit. Er moet dus iets anders aan de hand zijn.

 

Te duur

Het volgende argument dat vaak op tafel komt, is dat het te duur is om veel IC-bedden te hebben. Een IC-bed kost ongeveer €2.500 per dag, inclusief €1.800 aan personeel. Dat is ongeveer een miljoen per jaar en dus best veel geld. Toegegeven!  Maar dan snap ik niet dat je die capaciteit aantast door personeel zonder symptomen thuis te laten zitten omdat ze met een discutabele test positief zijn getest, of bij een besmet iemand in de buurt zijn geweest.

Het is ondertussen allang bekend dat asymptomatische verspreiding nauwelijks bestaat (zie ook Epoch Times) en bovendien gebruiken ze toch mondkappen en handschoenen? Ook hebben die mensen die ze verzorgen al 'corona', dus wie moeten ze dan besmetten? Maar goed. Dat even terzijde ...

 

Boerenzakdoek

Even rekenen op de boerenzakdoek: €2.500 per dag dus. Ondertussen hebben we alleen al in Nederland zo'n kleine 70 miljard moeten uitgeven, grotendeels aan steunmaatregelen en vrij nutteloze tests. Als we daarvan nu eens 25 miljard hadden uitgegeven aan IC-capaciteit, dan zou je daarvan dus ongeveer 27.400 IC-bedden een jaar van kunnen betalen! Dat is meer dan 15x wat we nu beschikbaar hebben! En dat is nog niet eens een derde van wat er is uitgegeven!

Natuurlijk, je moet wel personeel hebben, maar ondertussen zijn we ruim een jaar verder en er is nog maar bar weinig gedaan aan werving en opleiding. De kneep zit hem dus niet in de kosten, maar in de regering en het beleid van de overheid! En die zal nooit toegeven dat ze compleet fout zit.

 

Schuld

Onze 'fantastische' regering draagt dus bijna alle schuld. Ze moet niet steeds alles afwentelen op mensen die samen willen komen, willen kunnen demonstreren of bij hun opa en oma op bezoek willen. Ze heeft blijkbaar ruim voldoende geld ter beschikking gehad, maar het verkwanseld aan zinloze tests, draconische maatregelen en het spekken van de farmaceutische industrie en zogenaamde 'experts'. 

'Follow the money' toont aan dat degenen die hier garen bij spinnen, de rijkste mensen ter wereld zijn, zoals 'mister vaccin' Bill Gates, de bazen van grote bedrijven als Amazon, Facebook en meer. Die worden stinkend rijk, maar dat is niet wat ze interesseert. Wat ze werkelijk interesseert, is macht! Ze regeren feitelijk de wereld!

 

Afrekening

En onze regering? Ach ... die doet wat ze gezegd wordt. Terug kunnen ze niet, want hoe willen ze ooit kunnen verantwoorden wat ze hun volk hebben aangedaan? Hoe kunnen ze ooit nog zeggen: "we zaten ernaast. De 'Wappies' hadden helemaal gelijk! triest, maar waar" ...? Ze willen niet opdraaien voor hun blunders.

Deze regering zal altijd in stand blijven houden dat covid-19 echt zo erg was als ze heeft geschilderd. Ze wil namelijk niet worden afgerekend op haar schuld ten opzicht van al die slachtoffers van het compleet falende regeringsbeleid. Alleen een totaal breken met de macht van de Europa- en farmadictatuur kan ons nog terugbrengen tot een nieuwe samenleving, waarin vrijheid weer een recht is!

 

Zout


Rating: 4.2857142857143 sterren
14 stemmen