Home » Columns » Columns Boerenverstand » Help! Gezonde mensen zijn niet ziek!

Help! Gezonde mensen zijn niet ziek!

12 september 2020


Een artikel in het NRC van 10 september  maakt nog maar eens duidelijk hoe de coronacijfers de hype opblazen. Volgens het artikel zou blijken dat een derde tot een zesde van de positief geteste mensen van de laatste weken mogelijk helemaal niet besmet zijn. Het zou gaan om honderden mensen per week. Die mensen zitten dus voor niets in quarantaine!


Objectief

Voordat we gaan juichen over eindelijk eens objectieve verslaggeving: die hoop wordt direct de grond in geboord. Die foute uitslagen mogen natuurlijk de hype en de zwaar overdreven testmanie niet in de weg staan!

Er wordt snel een verklaring gezocht en 'gevonden': Te veel mensen zonder klachten laten zich testen. Dat zou statistische afwijkingen geven ...

Te weinig virus

Het NRC:

"Het aantal fout-positieve uitslagen was in Nederland waarschijnlijk relatief hoog. Dat komt doordat het coronavirus nu weinig voorkomt én doordat veel mensen zonder klachten zich laten testen. Dat levert een bijzondere statistische situatie op"

Er wordt een Leidse hoogleraar biostatistiek bij gehaald om te verklaren dat het een bekend probleem is:

"Als een ziekte weinig voorkomt, en er dus veel niet-zieke mensen zijn, kan een percentage van de niet-zieke mensen in absolute aantallen groter zijn dan een groot percentage van de wél-zieke mensen".

In de lach

Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel even in de lach schoot. Bij een goed werkende test maakt het namelijk helemaal niets uit of mensen zonder klachten zich laten testen. Een test is goed of fout en anders gewoon totaal onbetrouwbaar. Punt!

Wanneer meer niet-zieke mensen zich laten testen, dan zou je bij een betrouwbare test gewoon minder zieken moeten aantreffen. Niet meer foute positieve uitslagen. Niet ziek is namelijk gewoon niet ziek.

Wanneer echter een test afwijkingen vertoont omdat meer mensen zonder klachten zich laten testen, dan klopt die test niet! Een uitslag moet altijd correct zijn en niet afhangen van wie zich laten testen.

Beleid

Het beleid van de overheid is 'gebaseerd' op het aantal besmettingen. Doden zijn er op dit moment bijna niet meer. Wanneer dan het aantal besmettingen bestaat uit tot wel 30% valse meldingen, dan is het beleid dus gebaseerd op foute gegevens.

Mensen worden in angst gehouden voor iets dat tot nog toe minder slachtoffers maakt dan een zware griepgolf. Hoe vaak ook de overheid zegt dat dit 'ernstiger en gevaarlijker is '. De cijfers liegen niet! Als het beleid dan niet gebaseerd kan zijn op die cijfers, dan moet er wel een andere reden zijn om ons land in een wurggreep te houden.

Geheime agenda

Ik ben een nuchter mens en ga normaal uit van logica. Diezelfde logica dwingt me nu echter om een soort 'samenzwering' te zien. Wanneer een ziekte niet de echte oorzaak van de 'bezetting' van ons land is, dan moet er wel een andere reden zijn. Je legt tenslotte niet zomaar je economie en de gezondheid van mensen op de barbecue.

De enige andere verklaring, afgezien van onbekwaamheid, is dat er nu dingen doorgedrukt kunnen worden, die anders op fel verzet zouden stuiten:

Verkwistende en ook nog eens vrij zinloze klimaatmaatregelen, geld naar Zuid-Europa, meer macht naar Brussel, meer controle, het uitbannen van contant geld, meer macht voor de overheid en het inleveren van onze privacy en vrijheid.

Conclusie

We kunnen dus eigenlijk maar één ding concluderen: de 'stijgende lijn in de besmettingen' is een farce, een leugen! We worden bedrogen en onder dat bedrog worden we weer opgezadeld met nieuwe beperkingen, boetes, verlies van banen en bedrijven die omvallen.

Onder die leugen worden mensen bang gemaakt en opgesloten achter niet-werkende mondkapjes. We moeten vooral angstig blijven. Angstige mensen worden sneller ziek. Sneller ziek betekent 2e golf en dat betekent nieuwe maatregelen, nog meer controle, nog meer bedrijven stuk en nog minder vrijheid.

Tot slot

Eerlijk gezegd zie ik het probleem niet: er is blijkbaar weinig coronavirus aanwezig en het aantal valse meldingen van besmettingen is veel te hoog. Vertel me dan liever eens ...

Waarom zitten we dan nog steeds in die hysterische lockdown???


Rating: 5 sterren
11 stemmen