Daar gaan we weer

29 september 2020, update data 5 oktober


Zoals verwacht kwam er gisteren weer een stevige dosis vaccin tegen Hollandse nuchterheid de kamer in, toen ik keek naar de 'persconferentie' van onze premier en zijn adjudant ...

 

Promotie

Ik zet 'persconferentie' tussen haakjes, want volgens mij was alleen de volgzame pers aanwezig en was er geen enkele kritische journalist uitgenodigd. Het vaste groepje volgelingen mocht 'voorgekauwde' vragen stellen, die meer leken op uitgewerkte promoties voor een nog hardere aanpak. Het was alsof ze de grond vast moesten voorbewerken om straks nog strengere maatregelen te kunnen invoeren.

Opvallend is dat er tegenwoordig nooit meer echte vragen gesteld worden, iets waar een premier van schrikt, of een andere visie bekend zou worden. Zo wordt de samenleving gekneed in het idee dat wat de media brengen, ook echt waar is. Kritiek wordt steevast afgedaan als complotdenken. Het sausje 'betrouwbaarheid' is echter erg zuur en glazig geworden.

 

Misselijk

Om eerlijk te zijn word ik langzamerhand een beetje misselijk van dat toneelspel. Je hoort echt zo'n 'reporter' vragen stellen waarop de premier zijn antwoord al helemaal heeft voorbereid. Alles staat in het teken van het verkopen van het regeringsverhaal. Serieuze vragen over de werkelijke cijfers blijven uit. De vragen die wel gesteld worden, zijn vragen die de premier nog eens extra druk kunnen laten zetten. Zo worden we al helemaal voorbereid om straks met een matras voor onze mond te moeten leven.

Constant wordt er gezegd hoe erg het allemaal is, maar niemand komt met de echte cijfers, namelijk dat er na zeven maanden 'epidemie' nog geen 0,7% van de hele bevolking besmet is geraakt, laat staan dat ze het erover zullen hebben dat die tests helemaal niet betrouwbaar zijn en ook oude besmettingen meepakken.

 

Echte cijfers

Ik heb even de cijfers bij elkaar gezocht. Sinds het begin van de crisis zijn t/m 4 oktober in totaal 135892 mensen positief getest. Dat is slechts 0,79% van de totale bevolking!

Het totaal aantal overleden mensen is 6454. Dat is nog minder dan 0,04% van de bevolking. Het aantal ziekenhuisopnames is 12664, dat is iets meer dan 0,07% van de bevolking. Realistisch gezien is dat echt heel weinig en dat staat in schril contrast met hoe men het naar buiten brengt.

Daar hebben we nog niet bij meegerekend dat nog geen 500 mensen werkelijk aan alleen covid-19 is overleden, dus niet mét covid-19 aan een ernstige andere kwaal. Dat is minder dan 0,003% van de bevolking.

 

Zweden

Nota bene NOS.nl bracht grafieken uit waaruit blijkt dat de aanpak feitelijk niet juist is. Het bericht eromheen is weer heel gekleurd, maar de grafieken spreken voor zichzelf: Zweden doet het zonder lockdownmaatregelen nu beter dan Nederland. Uiteraard wordt het niet genoemd, maar even goed de grafieken bekijken zou genoeg moeten zijn.

Op een bevolking van ca. 10.202.000 lijkt de sterfte in Zweden wel iets hoger dan in Nederland, namelijk ca. 0,058%, maar ga je uit van de schatting van het CBS, dan kom je exact op diezelfde 0,058%. Die doden vielen echter vooral in de ouderenzorg, die het niet goed had aangepakt. Ook was de sterftepiek breder dan in andere landen, wat waarschijnlijk wel het gevolg van het beleid was. Dit bouwde wel meer groepsimmuniteit op.

Wat we nu echter zien, is dat de sterftegrafiek in Zweden nu al sinds eind juli bij de nul zweeft, terwijl we in landen als Nederland weer een groei zien. Ook het aantal besmettingen blijft daar laag, terwijl het hier als een raket omhoog schiet - even aangenomen dat die besmettingen echt zijn.

 

Ellende

De ellende die nu over onze samenleving is en wordt uitgestort staat in geen enkele verhouding tot wat er speelt. Ja, er zullen zeker meer mensen sterven, de komende tijd. Niet alleen aan corona, maar ook aan griep, zelfmoord, ziektes die niet tijdig behandeld werden en ga maar door. De ellende blijft nog wel.

Maar we moeten eindelijk eens weer Hollandse nuchterheid inzetten en begrijpen dat ziekte en dood bij het leven horen. Daar zouden de media eens objectief onderzoek naar moeten doen, maar ik vrees dat dit teveel gevraagd zal zijn. Dat zou namelijk het beleid ondergraven.

 

Conclusie

Er begint steeds meer een dictatuur te ontstaan. De menselijkheid wordt op alle manieren ingeperkt en we worden gedrild om alleen nog de overheidspropaganda te geloven. Kritiek wordt gesmoord en gedemoniseerd. De zogenaamde zorg voor de ouderen is een farce, want juist de ouderen worden constant met angst bestookt en uit de samenleving verbannen. Dat het voor hen niet werkte blijkt wel uit de cijfers van sterfte in verzorgingstehuizen.

Nederland is in gevaar! Het is tijd om wakker te worden en niet langer klakkeloos de overheidspropaganda te geloven, maar zelf te gaan denken en zelf onderzoek te doen. Dan kun je tenminste een echte keuze maken ...

 


Rating: 4.2 sterren
15 stemmen