Home » Columns » Columns Boerenverstand » Complotdenken

Complotdenken

27 mei 2021


Het wapen van de overheid

In veel uitingen van de overheid, zoals op persconferenties, in talkshows en in de massamedia, valt de term 'complotdenkers' of 'wappie'. Waarom is dat en hebben ze gelijk? Zijn er zoveel complotdenkers?

 

De term is in de moderne tijd in gebruik genomen door de CIA in Amerika. Complotten bestaan echter al sinds het begin van de mensheid. In de Bijbel smeedde Kaïn al een complot tegen Abel en sloeg hem dood. Nog eerder smeedde de slang al een complot tegen Adam en Eva.

 

De term wordt tegenwoordig gebruikt om tegenstanders ongeloofwaardig te maken. Het is een methode die nog eens werkt ook! Maak iemand belachelijk of kom met verdachtmakingen en er komt een smet op die persoon. Of het nou terecht is of niet. Er zullen altijd mensen zijn met de gedachte 'waar rook is, is vuur'. Een uitspraak die overigens ook best eens om dezelfde reden zou kunnen zijn uitgevonden. Is het zo? Is er vuur waar rook is?

 

Hoe dan ook: de overheid maakt dankbaar gebruik van deze term om tegenstanders van haar beleid, zeker het corona- en klimaatbeleid, voor te stellen als complotdenkers, fantasten en dom.

Hun arrogantie laat ze 'ver boven de ander staan'. Dit zie je ook terug in de persconferenties en toespraken. Zelfs in debatten in de Tweede Kamer valt dit op: het lijkt soms wel alsof ze een kinderklas toespreken. En als er dan kritiek komt vinden ze dat niet leuk, zelfs gevaarlijk. 'De meester heeft altijd gelijk, geloof het nou maar en wees niet dom, wees geen wappie ...'

 

Complotten

Natuurlijk zijn er complotten. De wereld zit er vol mee! Iedereen maakt ze. Wanneer jij met anderen wil staken voor een beter loon, smeedt je een complot. Wanneer een regering een plan opstelt om de coronacrisis aan te pakken, is dat een complot. Het is een plan! Meer is het niet!

In een complot spreek je samen met anderen iets af om een doel te bereiken. Je kunt zelfs in je eentje een complot smeden, bijvoorbeeld om Minister President te worden door stemmers te manipuleren met valse beloftes.

 

Er zijn complottheorieën die werkelijk onzin zijn, maar er zijn er ook heel veel die geheel of deels realistisch zijn. Vorig jaar zei Rutte nog dat er geen vaccinatiepaspoort zou komen, maar we weten nu beter. Ook moesten we alleen maar even een paar weken meewerken. Ondertussen zijn we ruim een jaar verder. Even een paar weken een mondkapje op? Nu weten we beter!

 

Ook wordt je als complotdenker weggezet wanneer je spreekt over een 'Nieuwe Wereldorde' en als wappie wanneer je zegt dat de vaccins gevaarlijk zijn, terwijl de regering bezweert dat het niet zo is. De cijfers liegen echter niet! Feit is dat er volgens officiële cijfers (deze link gebruikt voor het goede overzicht) al honderdduizenden slachtoffers -dood of met ernstige complicaties- zijn gemaakt door de vaccins zelf! Alleen al in Europa meer dan 11.000 doden ...

Suggereren dat het wijzen op gevaren van vaccinatie gevaarlijk complotdenken is, is eerder zelf een complot smeden! De pot verwijt de ketel, zogezegd ...

 

Media

Het wapen dat de overheid gebruikt om anderen in opspraak te brengen, heet 'Media'. Zowel de staatsomroepen, commerciële media en grote kranten werken mee aan dit complot. Ze brengen geen integer nieuws meer, maar blaten na wat ze wordt verteld in Brussel of Den Haag. Soms een beetje kritisch voor de show, maar niet zoals pers zou moeten werken. Niet voor niets zitten de twee bedrijven achter bijna alle Nederlandse kranten, in Brussel!

 

Je hoeft alleen maar een paar kranten naast elkaar te leggen, of op te letten welke journalisten de eerste 'vragen' mogen stellen (waarvan duidelijk zichtbaar is dat het antwoord al op papier voor de minister ligt) om te zien dat dit klopt. Zodra de voorgekauwde vragen zijn gesteld, gaat de zender over op andere programma's en moet je gaan zoeken naar de plek waar het verder gaat ...

 

Complotdenkers

Misschien kun je beter spreken van complot-be-denkers. Daar zitten in ieder geval de overheid, de media en instanties zoals de EU, WHO, WEF etc... diep in. Wie wat beter onderzoek doet schrikt zich kapot van wat er allemaal wordt voorbereid: vaccinatiepaspoorten (definitief), chips inbrengen, totale controle etc ... Gewoon te lezen op sites van o.a. het WEF en de EU. Ik ga hier later wel eens wat links over plaatsen, maar je kunt ze ook zelf opzoeken.

 

Wat je hiermee uiteindelijk kunt? Niet veel lijkt het. Wakker worden misschien en zelf onderzoek doen hoe alle vorken in de pap staan. Misschien is het een complottheorie, maar ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen nog blijven slapen wanneer ze echt de moeite nemen om eens wat dieper te graven in wat de hoge heren hebben besloten! Een wakker volk laat zich minder snel verrassen!

 

Zout

(hieronder volgen nog wat voorbeelden)


Complotten

Gewoon nog even -voor de 'lol'- wat complotten en waarheden ...

 

Covid-19 komt uit een lab | Onzeker. Het kan kloppen en kan ook onzin zijn. Deze gedachte is dus geen complot maar een theorie. Het werd maandenlang afgedaan als complottheorie, maar ondertussen lijkt nu officieel toch weer te worden aangestuurd op een bevestiging. Kan natuurlijk ook gewoon politiek spelletje zijn, 'want China'...

 

Het vaccin is gevaarlijk | Feit! Er zijn wereldwijd al tienduizenden doden en honderdduizenden gewonden als gevolg van de vaccins geregistreerd.

 

Gechipt en aan computer gekoppeld | Geen complottheorie maar een feit! Klaus Schwab geeft het duidelijk aan in dit interview. Hij wil over 5 jaar alle mensen gechipt hebben en kunnen 'updaten'. We zijn dan uiteraard ook overal te volgen en desnoods te straffen of vaccineren ...

 

Jensen is een complotdenker | Ja en nee. 'Ja' omdat hij vreedzaam verzet voert tegen de absurde corona- en klimaatmaatregelen en wijst op de falende journalistiek en corruptheid van de massamedia. Dat is een complot te noemen, maar wel open en helder. 'Nee' omdat hij met feiten komt en niet met vage theorieën. Je kunt zijn stijl leuk vinden of niet, maar hij is wel écht en onderbouwt zijn beweringen!

 

Baudet is een racist | Onzin! Iedereen die wat beter kijkt en even nadenkt weet dat hij geen racist is. Net als met Jensen kun je hem leuk vinden en zijn aanpak waarderen of niet, maar hij heeft zelf een vriendin van Joodse afkomst en er zijn genoeg mensen met een buitenlandse afkomst die met hem meewerken. Het is een complot van de bange staat en media om hem zo af te schilderen Ze vrezen hem omdat hij niet met ze meedanst. Dàt is pas een écht complot! 

 

Kaag, Rutte en het Koningshuis horen bij de Nieuwe Wereldorde |  Het is complotdenken, maar lijkt ook een feit. Complotdenken omdat er niets op papier staat, maar een feit is dat ze allen bij Klaus Schwab van het WEF (World Economic Forum) op bezoek mochten komen en ademloos aan zijn lippen hingen. Op Jensen.nl. wordt regelmatig ingegaan op de plannen van Schwab en het WEF komen openlijk uit voor het stichten van een nieuwe wereldorde, onder de noemers 'Build Back Better' en de 'Great Reset'.

 

Een groot deel van de wereldbevolking moet verdwijnen | Complottheorie die op waarheid lijkt te steunen. Het staat openlijk op de website van het WEF, al heet het dan anders. Het blijkt ook uit uitspraken van Bill Gates dat dit een serieus doel is. Hoe dat in zijn werk moet gaan is een artikel op zichzelf waard, maar er is genoeg over te vinden. Feit is dat er sterilisatie-elementen zijn gevonden in vaccins (gesponsord door Gates) die werden toegepast in Afrika.

 

De wereld is te vol | Onzin! De gehele wereldbevolking past in de provincie Utrecht of naast elkaar in New York. Het is meer een kwestie van goed beheer en geen ruzie maken.

 

Global Warming | Waar. De wereld wordt echt warmer (hoewel het actuele zonneminimum dit weer zou kunnen omdraaien). Is normaal ook, want we komen uit de kleine ijstijd. Overigens is dit een heel normaal verschijnsel en heeft de mens er bijna geen invloed op. De complottheorie is dus dat de mens het veroorzaakt. Ter info: 10.000 jaar geleden kon je nog naar Engeland lopen ...

 

Deze lijst kan nog veel langer worden. Ik denk dat ik maar eens een keer een uitgebreide reeks complottheorieën ga behandelen ...


Rating: 4.6666666666667 sterren
33 stemmen