Home » Columns » Archief » Algemene artikelen » Media en de Waarheid » Nieuws uit de media » Horeca boos over maatregelen

Horeca boos over maatregelen

18 september 2020


De NOS komt zowaar met een kritisch bericht op de coronamaatregelen. De horeca is terecht boos over de maatregelen voor vroege sluiting en spreekt over symboolpolitiek ...

Gelijk

Je kunt natuurlijk niet anders dan deze horecaondernemers gelijk geven. Het is een maatregel voor de bühne en totaal zinloos. Machteloos spierballengedrag, met een flinke dosis autoriteit-show en opnieuw een klap voor veel ondernemingen.

Wie denkt er nou echt dat dit gaat werken. Het is gewoon dom om te denken dat jongeren dan braaf naar huis zullen gaan en bevend van angst met een dekentje op de bank gaan hangen. Jongeren willen gewoon samen zijn. Dus gaan ze thuis, of ergens anders, alsnog fuiven of samenkomen. Je houdt dat niet tegen met een horecaverbod.

Ziek

Jongeren worden ook meestal niet erg ziek. Even uitzieken en weer door, is het motto. Nu wordt ze steeds een schuldgevoel aangepraat over hoe ze anderen in gevaar brengen. Alsof jongeren niet begrijpen dat je met griep of corona beter niet bij je grootmoeder langs kan gaan.

De cijfers tonen aan dat er momenteel geen sprake is van abnormale sterfte of ziekenhuisopnames en al helemaal niet onder jongeren. Alleen de aantallen 'besmettingen' stijgen. Of die tests echter de waarheid spreken en dat er ook domweg meer wordt getest, lees je niet in het nieuws.

Kapot

Het wordt tijd dat de overheid, zowel lokaal als landelijk, eens goed overdenkt waar ze mee bezig is. Het lijkt er steeds meer op alsof het de bedoeling is om Nederland kapot te maken. Je kunt niet een heel land afsluiten om een ziekte die vooral een kwetsbare groep treft. Neem de verantwoording en zorg dat die kwetsbaren veilig zijn, maar maak niet een hele samenleving kapot met kleuterschool knip en plakwerk.

Mensen moeten zelf kunnen beslissen of ze sociaal actief zijn en daarbij het risico willen lopen om een ziekte op te lopen. Je gooit toch ook niet alles op slot omdat er griep heerst? Het is onmogelijk om dit vol te houden, dus laten we snel weer normaal doen en het nieuwe normaal als mislukt overboord zetten!

 

Bron: NOS.nl | Horeca boos over maatregelen


Rating: 5 sterren
1 stem