Home » Columns

Ga direct naar columns 'Boerenverstand' of 'Oudere columns'

Intro columns

21 april 2021


Boerenverstand

Nee, ik ben geen boer en heb ook weinig ervaring in dat edele beroep, maar de term 'boerenverstand' staat voor meer dan dat. Het gaat over een heldere kijk op zaken. Een boer kijkt naar de lucht, ziet een wolk en zegt: er komt regen! Een theoreticus zal gaan muggenziften over hoe regen ontstaat, of er een lagedrukgebied aankomt of welke vervuiling er in die regen kan zitten en dan misschien zeggen: We maken de aarde kapot!

In deze columns gaan we niet technisch graven, protocollen volgen of pretenderen alles te weten, maar uitspreken wat we zelf denken. Niet dat wat voor ons wordt gedacht. Gewoon logisch nadenken, zonder manipulatie. Bij ons zijn je afkomst, positie en je wetenschappelijke achtergrond niet belangrijk, maar de heldere waarheid en logica des te meer!

 

In de wereld van vandaag is werkelijk niets meer normaal, zo lijkt het. Als we de grote media, regeringen en grote instanties moeten geloven, stevenen we recht af op een aaneenschakeling van 'natuurrampen'. We worden bestookt met negatief nieuws en in een constante angst gehouden.

In deze chaos willen we hier wat lucht en licht brengen. Even wat gezond 'boerenverstand' gebruiken en relativeren wat over ons wordt uitgestort. Daarom hebben we besloten om met columns te gaan werken. Korte, scherpe teksten, die bedoeld zijn om de dingen weer helder te gaan zien. Even de zaken op een rijtje zetten dus.

 

Twee sporen

In deze tijden zoeken veel mensen ook steun in geloof en religie, terwijl anderen daar juist niets van moeten hebben. Wij geloven niet in opdringen, manipuleren en in hokjes duwen. Voor ons is iedereen belangrijk en waardevol, onafhankelijk van wat je gelooft en wie of hoe je bent. Daarom hebben we er voor gekozen om twee afzonderlijke reeksen columns op te zetten.

 

In de eerste reeks houden we het algemeen en vermijden we invloeden vanuit geloof of religie. Dit kan sommige lezers namelijk tegen staan, terwijl er zoveel zinnigs te zeggen is. Iedereen moet zich hier welkom voelen! We willen geen mensen buitensluiten en houden daarom deze twee sporen aan.

 

In de andere reeks gaat het weliswaar om dezelfde zaken, zoals 'covid-19', milieu en politiek, maar hebben we het ook over geloof, religie en andere levenswijsheden en hoe die twee op elkaar inwerken. Voel je vrij om ook deze te lezen en er je voordeel mee te doen. Niemand is tenslotte verplicht om het met ons eens te zijn ...

 

We schuwen in beide reeksen de scherpte niet, maar onderzoeken de waarheid en nemen daarbij geen blad voor de mond. Dit betekent kritisch kijken naar wat er om ons heen gebeurt, maar óók op geloofsgebied en religie. We willen zoutend zout zijn en de waarheid gezouten op tafel leggen ...

 

Team Zout


Rating: 5 sterren
2 stemmen

Onderdelen

Algemene columns

Columns over geloof, religie en levenswijsheid

Archief eerdere columns

 

Hieronder volgt een overzicht van alle columns


Columns over de samenleving, politiek en media:

Testmaatschappij | Over de waanzin en het gevaar van de testmaatschappij ... 

Nooit meer normaalNou valt er zeker wel wat aan te merken op het 'oude normaal', maar het 'nieuwe normaal' brengt iets dat veel erger, benauwender, vrijheidsberovender en zelfs dodelijker lijkt te worden ...

Niets is meer normaal | Hoe de dwaasheid in Nederland regeert en de wijsheid wordt genegeerd ...

Helaas, de dictatuur is een feit! | Niets is meer logisch in deze gillend gek geworden wereld. De leugen regeert ...

Verloren onschuld | Wat is er toch aan de hand met het gezond verstand? ...

Daar gaan we weer | Hoe misleidende cijfers ons steeds op het verkeerde been zetten ...

Columns over geloof, religie, levenswijsheden en leven

Geloof in coronatijden | Hoe belangrijk is vrijheid van geloof of religie in dit soort chaotische tijden ...

Kun je leven in een leugen? | Kun je leven in een wereld waar niet covid-19 heerst, maar 'de leugen" ...

Zijn we slaven? | Mondkappen waren altijd al een teken van slavernij. Is dat de ware reden van die dwang? ...