1 Johannes 1: 1-10 | Zonde en vergeving

14 aug. 2023

 

Belijden wij onze zonden, dan is Hij getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.  (BV23)


Zonde en vergeving

Wanneer je deze tekst leest wordt al snel duidelijk dat het algemene beeld van zonde en vergeving bij mensen erg verwrongen is. Bijna alle religies leren dat we 'schoon' worden door religieuze handelingen, of dat nu christelijk is of van een andere religie.

 

Ook verschillende kerken onderwijzen dit, zoals boete doen, offers brengen tot de zelfkastijding zoals bij veel monniken gebruikelijk was en nu nog steeds (zinloos) wordt toegepast in sommige -vaak Zuid-Amerikaanse landen. Daarbij denkt men in deze -vaak Rooms Katholieke gebieden- vrij te komen van zonde door zich letterlijk aan een kruis te laten nagelen of door zichzelf te pijnigen met zweepslagen.

 

 

 


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reageren

We experimenteren met de optie om te reageren. Reacties worden eerst gecontroleerd voordat we ze plaatsen, dit om spam en onzinnige reacties te blokkeren. Ook reacties met schunnige taal, schelden, discriminatie en andere kwetsend bedoelde inhoud worden niet geplaatst. Het in te vullen emailadres wordt niet getoond! 

Vanwege ons kleine team kan het tot enkele dagen duren voordat een reactie zal verschijnen. We vragen daar begrip voor.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.