Home » Archief » Algemene artikelen » Deel me » Leven we onder censuur?

Code Rood | Leven we onder censuur?

10 oktober 2020


Het is tijd voor code rood! We moeten nu alles inzetten om onafhankelijk nieuws te behouden. Leven we al onder censuur, of is er nog een uitweg?

 

Censuur

Facebook, Twitter, Instagram en andere social media hebben het al: censuur! Wat niet past binnen hun politieke visie wordt verwijderd of zoveel mogelijk weggedrukt. Google toont vooral wat volgens haar eigen idee belangrijk is en beïnvloedt zo sterk onze mening. Maar hoe zit het met onze kranten en omroepen?

 

Kranten

Ook kranten passen censuur toe! Bijna alle grote nationale en regionale kranten, nu.nl en Qmusic, zijn in eigendom van twee grote Belgische uitgevers. Deze bedrijven hebben zo haast een monopolie op wat we in de krant lezen. Dat is een gevaarlijke situatie! Een grote kracht achter deze nieuwsbronnen is Stichting Democratie en Media. Bij deze stichting staat in het jaarverslag van 2018 (pagina 8) als hoofddoel:

'het beïnvloeden van de openbare mening in Nederland en waar mogelijk daarbuiten'

SDM streeft politieke doelen na en heeft ook invloed op wat wij lezen en horen. Het zal niemand verbazen dat de objectiviteit daaronder sterk te lijden heeft. Iets staat al snel 'in alle kranten' en op nu.nl en 'zal dus wel waar zijn'. We lezen echter vooral berichtgeving die past in de filosofie van deze bedrijven en die helt sterk over naar eurosocialisme en de EU. We lezen in de krant vooral haar visie op hoe onze maatschappij er uit moet zien. Het onafhankelijk nieuws is duidelijk in gevaar! 

 

NPO en de commerciële omroepen

De NPO zegt objectief, evenwichtig en betrokken te zijn bij de Nederlandse cultuur. Ze zou open staan voor alle geluiden uit de samenleving en onafhankelijk zijn van politieke en commerciële invloed. De waarheid is echter heel anders.

Je hoeft maar het nieuws of een willekeurige talkshow of politiek interview aan te zetten om de sterke politieke voorkeur van de NPO te zien. Alles staat in het teken van wat de regering wil, het milieu en het socialisme. Bij persconferenties komen de reporters uit 'de mediaclub' en ze gedragen zich bijna als ingehuurd publiek. Talkshow-hosts zijn 'politiek-correct' en soms zelfs openlijk politiek. Ruimte voor tegenspraak is er nauwelijks.

Kritiek op het regeringsbeleid en maatregelen voor milieu of corona wordt altijd genegeerd of negatief neergezet. Er is geen ruimte voor tegenspraak en critici worden belachelijk gemaakt en zelfs 'complotdenkers' genoemd. Dat heet censuur!

Critici worden in talkshows fel aangevallen door een overmacht aan 'correcte meningen' of monddood gemaakt door de gespreksleider. Linkse politieke standpunten  en klimaatpolitiek worden verheerlijkt, terwijl andere meningen al snel als extreem en kortzichtig worden neergezet. Zo is men tegen Trump en voor Obama of Biden en worden critici op klimaatmaatregelen negatief neergezet als 'klimaatontkenners'.

 

Kortzichtig en gevaarlijk

Ook de commerciële zenders lopen mee in de pas. Ze zijn afhankelijk van adverteerders en volgen dan ook gedwee. De sterke drang naar sensatie voedt de angst die onder de bevolking wordt gezaaid. Denk daarbij aan maar klimaatverandering en corona. Deze sensatiedrang is kortzichtig en gevaarlijk. Het maakt mensen angstig en ziek.

 

Chantage

De regering betaalt de NPO uit onze zakken en heeft dus invloed op wie wordt aangenomen en welke richting of opinie wordt gepromoot. Ook adverteerders hebben een drukmiddel. Dit maakt omroepen chanteerbaar. Zo zou op de NPO flink worden bezuinigd, maar is ineens miljoenen extra aan subsidie gegeven, terwijl de kosten door het wegvallen van veel grote projecten, zoals het songfestival, juist beduidend lager waren! Het lijkt meer op een beloning voor de steun aan het regeringsbeleid. Kijk maar eens naar deze aflevering (v.a. 16:15) van Jensen

 

Koop de media en beheers een land

Nederland leunt sterk op de NPO voor informatie in tijden van crisis. Dat brengt een sterke verplichting tot objectiviteit met zich mee. Nu lijkt de NPO echter vooral propaganda te verspreiden en dat past meer in een dictatuur!

We moeten waakzaam zijn en niet toelaten dat we worden misleid en voorgelogen. Daar hebben we ook zelf een sterke rol in: onderzoek de waarheid en geloof niet alles wat je ziet bij de NPO en NOS of leest in krant of op nu.nl. Logisch nadenken helpt enorm!

Veel waardevolle informatie komt niet meer bij ons burgers terecht. Brengen de media alleen wat past in het regeringsbeleid, dan is dat geen objectiviteit meer, maar censuur en indoctrinatie. En vergeet nooit:

 

Vrijheid van meningsuiting geeft je het recht om ook andere meningen te kunnen horen!

 


Rating: 4.8888888888889 sterren
9 stemmen