Home » Archief » Algemene artikelen » De Coronacrisis » Twijfels over Coronacijfers

Twijfels over Coronacijfers

3 september 2020, update 20 september


Al sinds het begin van de coronacrisis bestaat er bij een flink deel van de bevolking twijfel en zelfs weerstand tegen de coronamaatregelen. Deze maatregelen hebben onze maatschappij letterlijk en figuurlijk ontwricht, mag nu de conclusie zijn. Is onze twijfel terecht? ...

Maatregelen

Dat er in het begin angst ontstond en maatregelen zijn ingesteld is nog wel te begrijpen. Er leek een killervirus ons land binnen te sluipen. Snel bleek echter dat er veel verwarring en onzekerheid heerste. Zo was er volgens de officiële cijfers van het CBS op 23 maart, de afkondiging van de lockdown, nog geen sprake van oversterfte in Nederland (zie grafieken). Er was zelfs een ondersterfte ten opzichte van 2017 en 2018!

De extreme berichtgeving op TV en in de social media en krant veroorzaakten echter een tsunami aan rampberichten, gevolgd door een dramatische oproep van Tedros, hoofd van de WHO. Alle registers werden nu open getrokken. Dit gebeurde niet in een 'intelligente lockdown', zoals onze premier beweerde, maar in een verwoestende golf van maatregelen, die veel hard werkende mensen in Nederland troffen en nog steeds treffen.

 

Niet extreem

Die oplopende sterfte was echter op dat moment helemaal niet extreem! In eerdere jaren veroorzaakte griep vergelijkbare pieken en net zo volle ziekenhuizen. Ook stierven er in de eerste 13 weken minder mensen dan in 2017 en 2018. Mensen overlijden nu eenmaal en meestal is griepvirus (of nu covid-19) het zetje teveel. Dit is ook te zien aan wie er stierven: dezelfde mensen die normaal sterven 'aan griep'.

 

Even wat cijfers:

Na een beetje onderzoek kun je alleen concluderen dat het jaar 2020 pas in week 15 en dus al diep in de lockdown, gemiddeld iets meer doden kende dan in 2012-2019. Dit liep nog even verder op, maar is ondertussen alweer gedaald tot een normaal niveau. Er is dus helemaal geen sprake van grote oversterfte!

Tel daarbij op het toenemend aantal doden door geweld, psychische problemen en uitstel van noodzakelijke medische behandelingen en je weet dat er straks nog heel wat doden bij komen op deze lijst, wat deels voorkomen had kunnen worden. De uiteindelijke oversterfte mag dan ook niet alleen op het conto van covid-19 komen.

 

Doe even normaal

De laatste vijf jaar was de oversterfte door griep gemiddeld 6.443 mensen per jaar en dan vooral in oktober - maart. In 2020 waren het er tot augustus slechts 404! (bron: RIVM) Dat kan niet kloppen. Een bekend politicus zei eens: "Doe even normaal". Goed idee!

Veel ellende was te voorkomen wanneer de regering en instanties als het WHO en RIVM, eerst gedegen onderzoek hadden gedaan en zich niet door de paniekkreten van Tedros (WHO) in de gordijnen hadden laten jagen. Dat was intelligent geweest!

 

Conclusie

Er is helemaal geen zware oversterfte door covid-19!

Ja, er zijn helaas veel mensen gestorven, maar de meesten hadden waarschijnlijk griep (en mogelijk ook covid-19) of zouden anders aan de griep zijn gestorven. Veel mensen overleden ook aan andere kwalen, maar werden daarnaast ook positief getest op covid-19.

Sterven met covid-19 is niet hetzelfde als sterven aan covid-19! Daar wel van uitgaan is een blunder of zelfs misleiding bij het tellen van deze coronaslachtoffers!

 

Tot slot

Je kunt niet 6443 oversterfte per jaar hebben door griep en nu ineens nog maar 404. Dat klopt gewoon niet! Zeker nu het verschil geheel lijkt te worden opgevuld door slachtoffers van covid-19.

Kranten, omroepen en andere media weten dat ook! Dat ze het toch niet onderzoeken is hun vak onwaardig. Het wordt tijd dat journalisten, kranten en media weer voor de waarheid gaan staan!

Niet de waarheid van grote bedrijven, farmaceuten en regeringen, maar voor de waarheid die ons -gewone mensen in Nederland- gezond en nuchter houdt.

 

Ook interessant: Cijferoffensief gaat door


Rating: 5 sterren
3 stemmen