Home » Archief » Algemene artikelen » De Coronacrisis » Mensen, leef nou toch eens!

Mensen, leef nou toch eens ...

13 september 2020


En ja hoor, alwéér een doembericht op de liveblog van de NOS. 'Aantal opgenomen patiënten zal komende week verder stijgen'. Ook 'ligt het aantal coronabesmettingen opnieuw boven signaalwaarde'. En dan staat er meteen een stel droeftoeters op te roepen voor méér maatregelen ...?

Drogreden

Dat het aantal besmettingen 'oploopt' kunnen we ons nog wel voorstellen. Met zoveel fout-positieve uitslagen kan dat haast niet anders. Het lijkt er sterk op dat er nieuwe drogredenen gezocht worden om ons nog verder te beperken. Bovendien breekt het griep- en hoestseizoen weer aan. Mogen we straks weer thuiszitten?

Sterker nog: staat er een stel zelfkwellers van een of ander 'Platform Containment Nu' te demonstreren voor méér mondkapjes, méér thuis-gevangenis en méér staatscontrole ... Nou breekt mijn klomp! En dat zeggen ze ook nog op te komen voor de vrijheid, gezondheid, welvaart en rechtstaat ...

 

Vrijheid

Ik ben erg gesteld op mijn vrijheid. Wil dan een paar angsthazen mij dwingen om mezelf nog meer op te sluiten en mijn vrijheid op te geven omdat zij zich niet kunnen handhaven in het leven? Nee, dat gaat me te ver! Laat ze zichzelf dan opsluiten wanneer ze zo bang zijn en laat mij leven!

Ik ben ook erg gesteld op mijn gezondheid. Die laat ik me niet afpakken door gedwongen binnen te zitten, elk zonnestraaltje te weren en vooral mijn stresslevel te verhogen: een erkende bron van ziekte en afnemende weerstand.

 

Welvaart

Denken ze nu écht dat onze welvaart beter wordt wanneer we de maatregelen nog eens opschroeven? Natuurlijk niet! Deze mensen zijn gewoon van het padje af. Ik vind het triest, maar het is niet anders. Of zijn ze soms ingehuurd om ons nog gekker te maken? Ik weet het, ik laat me meeslepen, maar hey, ik ben ook maar een mens ...

En dan de rechtsstaat. Die ligt allang op het kerkhof, want het recht buigt tegenwoordig krommer dan de longbow van Robin Hood. Ons grondrecht is om vrij te zijn, niet om slaaf te zijn! Wanneer café's boetes krijgen van 10.000 euro en andere dicht moeten, voor minder doden dan tijdens een griepgolf, dan leven we onder een dictatuur!

 

Leef nou toch eens!

Mensen, ga nou eens leven. Ziekte en zelfs dood horen er gewoon bij en nee, deze ziekte is niet erger dan vele andere ziekten. Stress en angst doodt meer mensen dan corona. Niet direct, maar wel op de lange duur. Zelfmoord, alcoholisme, roken, drugs, afnemende weerstand en ga zo maar door. En dan al die onbehandelde ziekten en die miljoenen die sterven van de honger omdat de rest van de wereld zichzelf gevangen zet.

Dood en ziekte horen bij het leven. Alleen door het leven te accepteren zoals het is, kun je vrij zijn en er van genieten. Dus mensen: leef!!!

Bekijk de lijst met doodsoorzaken maar eens. Bedenk daarbij ook dat verreweg de meeste coronadoden in 2020 feitelijk stierven aan een van deze oorzaken en daarbij covid-19 hadden! Het aantal mensen dat aan covid-19 alleen is overleden, is hooguit een paar honderd!

 

Conclusie

We worden bang gemaakt voor iets dat gewoon bij het leven hoort. Aan leven ga je dood. Basta! De tijd die we hier rondwandelen kunnen we beter besteden aan leven, bezinning over je bestaan en het overwinnen van onze angsten. Een vrij mens leeft pas echt!

Link: Overzicht doodsoorzaken 2018


Rating: 5 sterren
8 stemmen