Is de pandemie een hype?

3 september 2020


In de eerste maanden van de pandemie lag de nadruk op 'het killervirus'. De ene verschrikking na de andere kwam in beeld. Landen, nee, bijna de hele wereld ging op slot. Was en is dit terecht?

 

Begin

De eerste weken van de doorbraak van covid-19 werden we overspoeld met gruwelijke beelden. Video's van instortende, bloedende mensen, overvolle ziekenhuizen, massagraven, lijken op straat en een wereld in paniek. Logisch dat de wereld in shock was. Zeker nadat Tedros (WHO) een dramatische oproep deed (zie wetenswaardigheden) om alles in de  strijd te gooien.

 

Twijfel en leugen

Ondertussen is bekend geworden dat veel beelden vals waren, of betrekking hadden op heel andere situaties. Ze gaven een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Overigens werd dit door meerdere partijen toegepast.

Dit alles doet ook twijfelen aan de rechtmatigheid van het uitroepen van een pandemie. Zonder de afkondiging van een pandemie was Nederland waarschijnlijk niet op slot gegaan.

 

Was het nodig?

De oproep van Tedros op 5 maart, kwam op het moment dat er wereldwijd 95.265 besmettingen en 3281 doden waren gemeld. Dat lijkt veel, maar is op een bevolking van 7,8 miljard mensen helemaal niets (resp. ca. 0,0001 en 0.00004% van de wereldbevolking).

Dagelijks sterven er wereldwijd sowieso meer dan 100.000 mensen aan allerlei oorzaken.

Griep

De jaarlijkse griepepidemie kost wereldwijd elk jaar vele honderdduizenden het leven, maar daarvoor werd nooit de wereldeconomie stilgelegd en werden al helemaal niet hele bevolkingen opgesloten.

Alleen al in Nederland sterven er gemiddeld duizenden per jaar aan de griep. Daarbij moet gezegd worden dat ook daar, net als bij covid-19, onderliggende problemen meestal de doodsoorzaak zijn. De griep gaf dan het zetje na.

Worden we bedrogen?

Er heerst wel degelijk een ziekte die gevaarlijk is voor zwakkeren en ouderen. Net als ieder jaar. Covid-19 doet hetzelfde als wat de griep in andere jaren doet. Verschrikkelijk, maar het hoort bij het leven.

Het feit dat we met draconische maatregelen van alles worden beroofd, is meer dan optreden tegen een ziekte. Het ruikt naar óf wanbeleid of paniek, óf naar kwade opzet, die doet denken aan een slinkse methode om een geheime agenda door te voeren.

Het waarom

Grote vraag is waarom de regering de desastreuze maatregelen en de killervirus-hype in stand houdt. Een hype die mensenlevens kapot maakt en zelf een groeiend aantal doden op haar geweten heeft. Hierover meer in een volgend artikel!

Conclusie

De eerste paniek was heel logisch en normaal, na de sensatiebeluste en vaak valse berichtgeving van de grote media en ook nepnieuws en conspiracybronnen. Toen echter duidelijk werd dat de ziekte niet dodelijker was dan een zware griep, had er aan de rem getrokken moeten worden.

Wetenswaardigheden:  hier


Rating: 4.5 sterren
10 stemmen