Home » Algemeen » Wetenswaardigheden » Zweden, waar het wél kan

Zweden, waar het wél kan

19 september 2020, update 5 oktober


Niet slechter

In Zweden werd geen totale lockdown afgekondigd. Daar werden vooral de kwetsbaren afgeschermd. Het leven ging gewoon door en de horeca bleef open. Toch zijn de cijfers uit Zweden niet slechter en soms zelfs beter dan uit veel andere landen, waar wél een - soms zeer strenge- lockdown was.

Daar komt bij dat de meesten juist stierven binnen die afgeschermde lockdownbubble, van bijvoorbeeld verzorgingstehuizen en binnenblijvers. Daar stak men elkaar juist aan!

 

Oplopende cijfers

In Nederland lopen de besmettingen weer op, althans, wanneer de tests kloppen. Er wordt ook veel meer getest dan eerst, dus is dat een logische ontwikkeling. De 'R' zit ook weer in de maand, dus neemt ook het aantal zieke mensen weer toe. Verder is hier het schoolleven weer begonnen en we weten bijna allemaal dat dit snotneuzen en verkoudheden betekent.

In Zweden is daarentegen op dit moment geen sprake van een stijging, zowel qua besmettingen als qua doden. Het verloop van de epidemie was rustiger en geleidelijker, maar lijkt tot meer immuniteit te hebben geleid.

 

Lockdown niet te rechtvaardigen

Het valt niet te rechtvaardigen en vol te houden dat een lockdown, deels of geheel, ook maar iets voordeel geeft ten opzichte van het gewoon uitzieken van de ziekte als volk. Je zou eerder kunnen verwachten dat lockdowns mensen ziek maken en zelfs het leven kunnen kosten.

 

Volhouden

Waarom blijft de regering dan halsstarrig volhouden bij haar beleid? Daarop is het antwoord vrij simpel:

Ze heeft volop ingezet op deze koers. Nu toegeven dat ze het mis had, is politiek zelfmoord. Ze gaan echt niet toegeven dat ze met hun fouten de hele economie hebben stukgemaakt, dat mensen door hun fouten banen, huizen en bedrijven kwijt raakten en dat ze rondweg heeft geblunderd. Het gezichtsverlies zou ze te groot zijn, zeker met de komende verkiezingen.

Wel jammer, want mijn respect heb je wanneer je fouten toegeeft en herstelt, niet wanneer je ze ten koste van alles blijft verstoppen.

Hieronder nog de grafieken van Zweden t/m 1 oktober ...


Rating: 5 sterren
1 stem

Reageren

Wil je reageren, dan kan dat hieronder. Het email-adres verschijnt niet zichtbaar op de pagina. Alle reacties worden eerst getoetst, dus er kan enige tijd zitten tussen je reactie en plaatsing. Wil je anoniem reageren, dan kun je als emailadres invullen: doeikmaarniet@gmail.com. Anonieme reacties worden wel extra beoordeeld.

Geplaatste links openen gebeurt onder eigen verantwoording! Wees altijd voorzichtig met links en het geven van persoonlijke informatie! Plaatsing van een reactie betekent niet automatisch dat we het met de inhoud eens zijn. We zijn gewoon tegen censuur, al worden reacties die niet voldoen aan onze huisregels niet geplaatst.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.