Home » Algemeen » Wetenswaardigheden » Doodsoorzaken en covid-19

Doodsoorzaken 2018

Pagina's: Cijferoffensief gaat door

Laatste update: 20 september 2020


Wetenswaardigheden

We pakken nog eens die lijst met doodsoorzaken uit 2018 erbij. Dan valt op dat in dat jaar 5152 mensen overleden aan influenza of infectie aan de lagere luchtwegen. Dat is gemiddeld 14-15 per dag!

Ook een aantal mensen met longkanker andere terminale of levensbedreigende ziekten zal flink hebben bijgedragen. Daar zal dit jaar ook een deel van 'aan covid-19' zijn overleden.Het aantal doden dat alleen aan covid-19 overleed, is op dit moment slechts miniem.

De laatste cijfers (20-9-20, tabel 20+21) in afbeelding 2 geven aan dat er dit jaar tot nog toe slechts 70 mensen onder 70 jaar zijn overleden aan puur covid-19. Daarvan is dus geen andere mogelijke oorzaak bekend, hoewel die er uiteraard nog steeds kan zijn.

Het grootste deel overleed met andere aandoeningen aan de luchtwegen en longen en diabetes. Vaak was er ook sprake van meerdere klachten. Van een aantal mensen is de oorzaak niet bekend.

Bij een leeftijd van 70+ wordt het blijkbaar niet meer bijgehouden.

 


Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reageren

Wil je reageren, dan kan dat hieronder. Het email-adres verschijnt niet zichtbaar op de pagina. Alle reacties worden eerst getoetst, dus er kan enige tijd zitten tussen je reactie en plaatsing. Wil je anoniem reageren, dan kun je als mailadres invullen: doeikmaarniet@gmail.com. Anonieme reacties worden wel extra beoordeeld.

Geplaatste links openen gebeurt onder eigen verantwoording! Wees altijd voorzichtig met links en het geven van persoonlijke informatie! Plaatsing van een reactie betekent niet automatisch dat we het met de inhoud eens zijn. We zijn gewoon tegen censuur, al worden reacties die niet voldoen aan onze huisregels niet geplaatst.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.